Moj internet dnevnik
Blog
četvrtak, ožujak 6, 2014
Preslušao sam popodne snimku Okruglog stola na temu Termoelektrana na čumur u Pločama.

Dični gradonačelnik je pokušao mene spominjaati, predpostavljam ne po dobru, znajući da danas nisam sudionik Okruglog stola , jer sam morao nakratko u bolnicu. Nije korektno, ali su ga zaustavili. On meni nebi pružio priliku odgovoriti, a ja evo njemu dajem priliku da javno odgovori na internetu.

Posebno mi je degutantno bilo Vejićevo uporno tumačenje da je on dužan svakom inicijatoru ulaganja dati šansu. Također da su njihove namjere potpuno čiste i transparentne. Pitam kako misli da su namjere lobista i njega iskrene, ako oni i sad drže fige u đepu skrivajući nam istinu o planu izgradnje TE snage 2X800 MW!! Ako oni to zovu iskrenim i transparentnim onda čovjek ostane bez teksta.

Da je bilo iskrenog pristupa onda bi odmah objavili svu strahotu svog plana, ali ne, neće oni to tako. Tvrde da imaju namjeru sve predstaviti i pojasniti svim građanima kojih se to tiče i da je ovo samo prvi korak u proceduri. Teška LAŽ! Za pojašnjavanje i predstavljanje građanima nikako nije obvezna Odluka o pokretanju procedure ucrtavanja u PPDNŽ. Jer kad bi Gradsko vijeće donijelo takvu odluku, ona se više nikad ne može povući svatko nam može reći: pa viste se izjasnili da je to vaša volja putem „demokratski izabranih vijećnika“! Zašto navodnici na demokratski izabranim vijećnicima? Zato jer ćemo o tome nekom drugom zgodom. Ali zasad samo toliko da mi postaje sve jasnije da su i izbori na kojima su izabrani dio projekta i financiranja od nekih tamo nepoznatih investitora.

Šta se tiče Luka Ploče Energija d.o.o, tvrtke kćeri, koja je u početku navodno osnovana radi proizvodnje struje iz solarnih panela koji bi bili postavljeni na krovove lučkih skladišta i bila snage preko 5MW. Iznenada imamo firmu koja traži izmjenu PPUGP. Čak se nisu pobrinuli niti da se solarna elektrana predvidi u novom PPUGP. Ali se zato gradonačelnik pobrinuo da se izbriše, odnosno ne predvidi već projektirana solarna elektrana na bazenima ribogojilišta Sestrun, koja ima već sve dozvole od HEP-a i Vlade, a snage je 5MW. Sa tih pereko 10 MW solarnih elektrana bile bi pokrivene sve potrebe u Pločama, uključivo i Luka Ploče.

Toliko zasad o iskrenom pristupu njihovim planovima.

NE TERMOELEKTRANI u Pločama!

srza @ 21:19 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare