Moj internet dnevnik
Blog
nedjelja, travanj 6, 2014
 photo P7190127_zps52cd19b3.jpg

 

Prije nekoliko dana sam ti pisao na blogu kako me gušiš, ali baš doslovno gušiš, na način da me prašenje sa tvojih gomila ćumura guši i tjera dalje od Luke.

Kako vidim ipak nemaš sluha za te probleme, briga te je samo za Luku, a za nas građane ni najmanje. Mjere koje bi morao poduzeti ipak nešto koštaju, a tvoj interes je isključivo novac. Stoga te proglašavam mojim smrtnim neprijateljem protiv kojega ću se boriti kako se kaže „svim dopuštenim sredstvima“. Sredstva će biti prije svega informacije o tvom radu u Luci.

Na mjesto direktora Luke si došao prije više od dvadeset godina pomoću šamarčine kojom je potjeran bivši direktor. A bivši direktor je potjeran u trenutku kad je njegoa strahovlada dosegla najvišu i nepodnošljivu razinu .Tvoja strahovlada  uz masovnu ispomoć mnogobrojnih doušnika koji šire nevjerojatan strah, nitko ne smije ni zucnuti, jer  odmah stiže odmazda.

Sve mi se čini da je isteklo i tvoje vrijeme, jer je tvoja   strahovlada možda i prešla razine strahovlade bivšeg direktora.Ovih nam dana to dodatno daješ na znanje ozbiljnim prijetnjama izgradnjom Termoelektrane na ugljen u Luci Ploče, u srcu Neretvanske zlatne doline. Daješ nam bahato na znanje i da si ti gospodar života i smrti i da praktično samo ti odlučuješ hoćeš li ili nećeš graditi to zlo, a nakon izgradnje i naplate vrlo izvjesne ogromne provizije (?) ćeš se povući u mirovinu u neki od tvojih stanova, a nama ćeš ostaviti bolesti i smrt. Vjerujem da ti to ovaj put neće proći, jer sam duboko uvjeren da će se prije dogoditi da ćemo mi građani potjerati tebe, nego ćeš ti potjerati svih nas sa naših ognjišta, a ti slobodno možeš otići u svoje  stanove, ili u rodnu Hercegovinu, odakle si i došao. Istina dugo sam se zanosio da si ti jedan od nas – Pločanin, ali po tvom dugogodišnjem ponašanju kad zrelo razmislim ti si zapošljavao mahom ljude iz Hercegovine, a „svoje“ Pločane si uporno držao na distanci (da ne bude zabune-protiv Hercegovaca nemam ama baš ništa, ali imam protiv toga da Pločani ne dobijaju posao). Zapravo si ti jedna najobičnija izdajica koja više ne zaslužuje biti s nama i glumiti Pločanina, dite s „Crne rike“.

A kad bolje razmislim, pa ti si osoba koja nam je izmislila i donijela mnoga zla, umjesto dobra, jer si dugo na poziciji s koje si mogao i morao činiti dobro. Doveo si nam hrpe i hrpe

ćumura, koji nas guši prašinom već mnoge godine, a zbog ćumura si izgubio mnoge dugogodišnje partnere koji su promijenili luku.

Držiš nam neispravnu opremu za prekrcavanje glinice, koja nas svojom prašinom ništa manje ne zagađuje.

Gradiš nam tzv Terminal za tekuće terete u sklopu kojega ko zmija noge kriješ odjel sa

12.000 m3 kemikalija. Neke od tih kemikalija imaju karakteristike da se moraju čuvati na temperaturi -200 stupnjeva Celzijusa, inače eksplodiraju!

Gradiš nam pogon za biodiesel u kojemu će pogon biti iskorištena ulja i životinjske masti od kojih ćemo morati bježati, jer će smrad biti neizdrživ.

Upropastio si tvrtku Luka Ploče-Gradnja, jednu malu, solidnu tvrtku, koja je u Luci uvijek mogla imati posla, ali ne ti si je namjerno doveo na najniže grane, kako bi je mogao prodati za male novce svom prijatelju Hercegovcu Muciću. Taj Mucić danas zgrće pare sa plovnim bagerom na ogromnim iskopima za Terminal rasutih tereta.

Na tvoj zahtjev je trafostanica i 3 dalekovoda po 110 KV došla u središte grada. Prijetnja za zdravlje nas i naše djece, da ne spominjem kako nakaradno to izgleda već danas, kad se je tek počela graditi.

Prije si nas uvjeravao da terminal za rasute terete gradite samo zbog odmicanja hrpa sa ćumurom dalje od grada, a mi naivci tek sada vidimo da je od početka to bio podmukli plan za instaliranje Termoelektrane na ugljen usred grada, uz tvoje bezočno uvjeravanje da će nam zrak biti čistiji nego dosada.

Sada je jasno da su i zadnji lokalni izbori bili investirani od tebe ili zasad nepoznate grupacije na način da silom ili milom, svakako u manirama zločinačke organizacije osigurate većinu u Gradskom vijeću, da biste mogli donijeti odgovarajuće odluke na Vijeću, koje bi vam omogućile Termoelektranu.

Ne vjerujem da tvoji prsti nisu i u izgradnji brane na Neretvi iznad Komina, jer će ta brana za nekoliko godina zaslaniti i uništiti prirodu ispod brane tako da će ostati samo spaljena zemlja, na kojoj više neće trebati štititi prirodu, jer prirode neće više biti, a tebi i takvima će se širom otvoriti vrata za pretvaranje naše Neretve u veliku industrijsku zonu. Nastavit će se.....

srza @ 16:39 |Komentiraj | Komentari: 101 | Prikaži komentare