Moj internet dnevnik
Blog
ponedjeljak, svibanj 19, 2014
Danas je godišnjica održanih Lokalnih izbora od 19.05.2013.

Bez obzira na rezultate nikad neću odustati od moje ljubavi za Ploče, jer to nije politika, nego moj životni stav, nezavisan o ničijem mišljenju.

U ovom članku želim podsjetiti na način na koji je HDZ ostvario tako „visoku pobjedu“, u odnosu na mene.

1.

Fizički nasrtaj na mene kao kandidata za gradonačelnika na pijaci prilikom prikupljanja potpisa potpore. Za divno čudo iako je policiji prijava podnesena, do danas nije došlo do pokretanja procedure narušavanja javnog reda, mada su sutradan policajci diskretno pazili na red.

2.

Nakon dva dana ponovno napad-pokušaj zastrašivanja autom od istog napadača. U radio emisiji sučeljavanja kandidata taj sam događaj naglasio.

3.

HDZ i ostali djelovi koalicije HSLS, HSS,.proveli su veliku akciju otkrivanja mojih potencijalnih birača i pod prijetnjama, ucjenama, i s raznim obećanjima za posao ili drugim pogodnostima. U nekoliko podataka navest ću zorno kako to izgleda u rezultatima:

 

Izborni rezultati za gradonačelnika

2009

2013

Ploče

364

269

Komin

109

39

Rogotin

46

16

Baćina

39

28

 

Napominjem da su ovo ipak rezultati uz listu za Gradsko vijeće gdje je normalno očekivano da će svaki kandidat na listi potegnuti koji glas.

4.

Matko Radonić „Lastan“ HSLS. mi je rekao da oni imaju za mene pripremljene stvari koje mi neće bit drage. Kaže da ovaj put neću imati glasova niti za jednog vijećnika, da su oni već odradili na mojim glasovima da ih ne dobijem. Kaže da su u Rogotinu za mene glasale Manistre, a da ovaj put neće.

5.

Bernard Šunjić predsjednik Mladeži HSLS poslije izbora  mi je rekao da se najviše namučio  u Rogotinu i Šarić Strugi pronaći i obraditi moje simpatizere.

6.

Nekoliko mjeseci poslije izbora kandidat s moje liste mi priznaje da ga je gradonačelnik osobno nazvao i zaprijetio da kako može biti na mojoj listi, a tražiti posao za sina! Vjerojatno nije glasao niti za sebe ni on ni njegova obitelj i prijatelji.

7.

Niti 10 minuta nakon ovjere liste za GV u sudu, kandidatkinja s moje liste prima poziv radi sudjelovanja na listi, naravno uz prijetnju da posao koji traži, bez obzira na kvalifikacije, neće na ovaj način dobiti. Vrlo je jasno da su posljedice bile kao u točki br.6.

8.

A sustav prijetnji i ucjena se odvijao ovako: HDZ mora dobiti izbore velikom većinom. Ti i tvoji ćete glasati za nas. Mi ne možemo znati jeste li glasali, ali ako ne budemo zadovoljni, imat ćete posljedice. Tada čovjek svjestan svega, glasa po prijetnjama i naravno angažira sve na koje može utjecati. Poznato je da svatko točno zna da su prijetnje stvarne i vrlo ostvarive. I ovih dana sam o toj strahovladi više puta pisao.

 

Još ću napomenuti da razumijem sve birače, jer sam duboko svjestan krize u kojoj se nalazimo, a svatko od nas neka se nosi sa svojom savješću.

 

Šta se mene tiče, nisam bio toliko naivan da mislim da u takvoj situaciji mogu biti izabran za gradonačelnika, ali na taj način su  mogućnosti promoviranja moje liste za GV bile puno veće.

Izborni suparnici su to ozbiljno shvatili i upustili se u kriminalne radnje, jer da sam ja osvojio planirani broj vijećnika, nikada ne bi mogli raditi to što danas rade -  potpuno su upropastili Grad u svim segmentima, ukinuli sve moguće tradicije, a da ne spominjem gospodarstvo koje je praktično na prosjačkom štapu.

 

Zaključak:

Šta na kraju treba reći? Šta smo to mi, koja je to država u kojoj se „slobodni izbori“održavaju po čistim kriminalnim principima mafije i zločinačkih organizacija?

 

I na kraju moj zaključak je, a u njega sam sada potpuno ubijeđen, da su izbori provedeni na ovaj način kako bi se sigurno dobila većina u Gradskom vijeću, da bi prilikom glasanja o Termoelektrani imali odluku koja im treba! (Pavloviću, Đoko).

 

ŠTA  JA ŽELIM POSTIĆI OVIM ČLANKOM? NIŠTA, SAMO ŽELIM DA SE ZNA!

 

srza @ 17:58 |Komentiraj | Komentari: 74 | Prikaži komentare