Moj internet dnevnik
Blog
subota, ožujak 29, 2014
Jučer, 28.03.2014. je održana 8. sjednica Gradskog vijeća Ploča u Pučkom otvorenom učilištu. Glasnogovornica Grada gđa Lora Lovrić je pokušala u skoro direktnom prijenosu izvještavati o događanjima putem facebook profila: Grad Ploče službeni profil. Po mojoj ocjeni direktnog sudionika sjednice to je urađeno toliko neprofesionalno, iskrivljavajući sliku tijeka sjednice, sve u službi valjda nalogodavca, na način da je to jako sramotno, pa preporučujem gđi Lori da se ubuduće suzdrži takvog načina falsificiranja istine. Ako očekujete da ćete pravu istinu o tijeku sjednice čuti na reprodukciji tonskog zapisa na RPP, onda ste se prevarili, jer su počeli frizirati tonske zapise, tj falsificirati, o čemu sam danas govorio na GV. Lori to nije podatak za prenijeti javnosti! To se nikad nije dogodilo dok je na RPP bio Mimo Barbir!

Zato ću vam ja u nekoliko navrata prikazati događanja na sjednici u svrhu poštenog informiranja, i sve što je moguće dokumentirati.

Naprimjer ja sam gradonačelniku postavio slijedeće pitanje:

ZDRAVKO SRZENTIĆ

Gradski vijećnik

Ploče, 28.03.2014.

Predmet:

Pitanje gradonačelniku

Pitanje glasi:

Zbog čega gradonačelniče mislite da bismo mi gradski viječnici trebali pozitivno ocijeniti vaš rad u proteklom periodu pod točkom 8. Izvješće o radu gradonačelnika.

Dali mislite da je razlog vaše nepoštivanje odluke Gradskog vijeća i neprovođenje te iste odluke o izmjeni PPUGP za izmještanje trafostanice van centra grada, kojom je uveden moratorij i zabrana izdavanja potvrde glavnog projekta i to sve nakon što su potpisi građana prihvaćeni kao uspješno proveden referendum da se TS izmjesti. Vi ste kao stranka u postupku propustili reagirati i praktično dozvolili ishođenje dozvole za rad. Sada ćete se suočiti s gnjevom razočaranih i prevarenih građana, pa i nas gradskih viječnika.

Ili možda mislite da ste to zaslužili javnom i širokom podrškom suludom projektu Termoelektrane, koju nam žele uvaliti ljudi kojih se tiču samo njihovi financijski interesi, a ni najmanje ih nije briga što bi nam upropastili čitavu dolinu Neretve i primorje od Stona do Makarske, uključujući i Pelješac. Nama svakako ta energija nije potrebna, a donijela bi nam neizmjernu štetu, bolesti i smrt. Žrtvovati nas za nečije tuđe interese nije zadatak gradonačelnika nego rad u interesu dobra za građane. Ako pod dobrom za ovaj grad mislite na navodnih 40 milijuna rente, kako biste bez ikakvog rada mogli nastaviti „vladati“ onda to nije ono što građani očekuju od vas. Nama treba gradonačelnik, koji će skupa sa suradnicima naći načina kako i od čega živjeti, a tvrdim da imamo načina, ali na tome treba raditi i raditi!!

Molim pismeni odgovor.

 

Ili vijećnik Bule postavlja pitanje gradonačelniku da sa DA ili NE odgovori dali je on za izgradnju trafostanice na trenutnoj lokaciji i dali je za izgradnju termoelektrane na ugljen u Pločama. Gradonačelnik bez da trepne odgovara da je on protiv ove lokacije, a za termoelektranu je protiv ikakve odluke prije edukacije. Kad usporedite podatke iz mog pitanja gore navedenog, onda možete vidjeti SAV JAD TAKVOG PONAŠANJA. Ne mogu vjerovat da nas gradonačelnik smatra totalno retardiranima, ili djecom iz vrtića.

Usput našoj Lori je važniji podatak da je vijećniku Buli izrečena opomena s oduzimanjem riječi, i to potpuno nezasluženo u maniri najtežeg staljinizma provođenoj od strane predsjednika GV.

Također sam tražio da se Gradsko vijeće izjasni o težoj povredi radne discipline od strane gradonačelnika zbog toga što mi nije odgovorio na pitanje postavljeno na 3. sjednici Vijeća. Pitanje je bilo vrlo jednostavno i glasilo je: Šta mislite tko je mogao izrađivaču izmjena i dopuna PPUGP izdati nalog da se lokacija trafostanice ne promijeni iako je postupak izmjena pokrenut s glavnim ciljem izmještanja lokac ije TS van centra grada?

Nastavit će se........

srza @ 13:18 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare