Moj internet dnevnik
Blog - lipanj 2013
ponedjeljak, lipanj 3, 2013
Jučer je održan drugi izborni krug za izbor gradonačelnika u Metkoviću. Kako je poznato u drugi krug su ušli kao vodeći (46%) dr Božo Petrov iz stranke MOST nezavisnih lista i Stipo Gabrić Jambo dosadašnji gradonačelnik sa 16 godišnjim mandatom (30%).

 photo Scan_MOST_logo_zps49133246.jpg

Bilo je to senzacionalno iznenađenje za hrvatsku javnost. Mlada ekipa okupljena u MOST se prije godinu dana organizirala i odlučila dobro pripremiti ove izbore na kojima će skinuti Jambu, jer im je bilo sasvim dosta trpiti njegovo apsolutno vladanje kroz 16 godina, koje je na kraju Metković dovelo na rub ponora u svakom pogledu. Posebno ih je mučio način na koji je Jambo dolazio do izbornih pobjeda navodno dovodeći na izbore ljude iz Hercegovine, plaćajući glasove, dijeleći srdele i masline (od čijih novaca?), služeći se svim mogućim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima da bi ostao na vlasti, nešto vrlo slično kako je to kod nas u Pločama nedavno demonstrirao «pobjednički» HDZ.

Oni su odlučili to prekinuti i nakon priprema kroz cijelu godinu i finiša u zadnja tri mjeseca, su velikim trudom uspjeli animirati Metkovce da prije svega izađu na izbore, a potom i da zaokruže njihovu listu. Lista je u prvom krugu osvojila apsolutnu većinu u Gradskom vijeću i zapravo završila sa Jambinom stvarnom vlašću. Ostalo je još jučer ponoviti odličan odaziv i pomesti Jambu u ropotarnicu povijesti.

Vjerovao sam da će mladi i u tom naumu uspjeti, jer su oni (Metkovci) već udarili nosom u tlo, dakle došli do dna, s kojega ih može podignuti jedino sloga i zapravo iskaz općeg nezadovoljstva protiv dosadašnjeg stanja. U Pločama se to još nije dogodilo, ali sam siguran da ni ovdje neće proći puno vremena dok ljudi ne shvate da ruka na srcu za vrijeme himne ne znači domoljublje, nego nešto posebno ružno, što nebi trebalo biti nikome na čast.

Zato su Metkovci jučer rekordno izišli ponovno i zaokružili dr Božu Petrova, jer su tako dobili novog, neopterećenog, školovanog mladog čovjeka, sa izuzetno dobrom ekipom, koji će učiniti sve da Metković dovede na bolje stanje, nego šta je bilo dosada! Jambo je napokon prošlost!

srza @ 20:54 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare