Moj internet dnevnik
Blog - lipanj 2012
subota, lipanj 30, 2012

Jutros je u restoranu Srednje škole fra Andrija Kačić Miošić (ex Mornar) od Udruge branitelja Grada Ploče priređen svečani domjenak i druženje povodom Dana branitelja Grada Ploče (01.07.) i pete godišnjice od osnivanja ove vrlo važne krovne Udruge branitelja na nivou Grada. Uz nazočnost mnogih članova Udruge, predstavnika gradske vlasti, crkve, oružanih snaga RH, policije, vatrogasaca, predstavnika lokalnih medija i drugih gostiju, pozdravno slovo je održao podpredsjednik Udruge i glasnogovornik g. Ante Štrbić-Fulin i uz birane riječi pozdravio sve nazočne. Pojasnio je i mnogobrojne aktivnosti i sportska natjecanja koja su branitelji tradicionalno pripremili za čitavi slijedeći tjedan uz obilježavanje njihove obljetnice. Zatim su se kratko obratili gradonačelnik i don Petar Mikić, koji je uz nadahnute riječi i blagoslovio skup. Zatim je predsjednik Udruge g. Ante  Vlahović-Pipi za nesebičnu pomoć u ostvarivanju ciljeva i programskih aktivnosti UBGP uručio veliku  Zahvalnicu gospodinu Jošku Karamatiću iz firme „Jadransirovina“ Ploče za samozatajne donatorske priloge uz mnoge akcije Udruge. Također je uručena ista Zahvalnica i meni za pomoć u realizaciji njihovih programa, kao i za stalnu podršku i medijsko praćenje njihovih zaista mnogobrojnih korisnih aktivnosti u našem gradu. Moram reći da sam ostao pomalo zatečen ovim priznanjem, ali isto tako i jako zadovoljan, jer je i ovo dokaz da trajne aktivnosti za dobro građana ipak ne ostaju neprimijećene. Hvala braniteljima, a ja ću ih nastojati i dalje podržavati u njihovim akcijama!

Druženje je nastavljeno uz lijepi domjenak u dobrom raspoloženju. 

Zahvalnicu primio Joško Karamatić-KokanZahvalnica za Zdravka Srzentića (foto Ana Musa)

srza @ 00:14 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, lipanj 9, 2012
Nakon predhodne odgode zbog lošeg vremena, danas je po solidnom vremenu održano 4. Otvoreno prvenstvo branitelja Grada Ploče u ribolovu, u akvatoriju ispred luke Ploče. Natjecanje je trajalo od 9 do 15 sati, kada su se ribari vratili u luku i pokazali svoje ulove. Ovaj put se na startu pojavilo osam ekipa, od čega je jedna bila van konkurencije. Dogodilo se da je ta ekipa imala najveći ulov, koji na kraju nije priznat.

Nakon preciznog vaganja uz glavnog sudca Mirka Jakića objavljeni su rezultati ovogodišnjeg Prvenstva i podijeljene nagrade i zahvalnice:

Zahvalnica gospodinu MIRKU JAKIĆU -  za izuzetan doprinos u organizaciji i stručnom suđenju na zadnja tri prvenstva
Diploma za najbolju žensku ekipu TRI GRACIJE – Ploče (Branka Radaljac, Marijana Musulin, Marija Petrović). Bile su jedina ženska ekipa, ali vrlo uspješna, pa su organizatori ponovili poziv i drugim ženskim ekipama za iduće prvenstvo.
Najveća ulovljena riba – diploma i pehar (492 g) Miodrag Vojnović iz ekipe TORCIDA - Ploče
3. mjesto – diploma i pehar (ulov – 2.020 g) PRVI ROČNIK I. – Ploče (Josip Barbir, Mario Stanković, Stipe Šunjić – Kaćo)
2. mjesto – diploma i pehar (ulov – 2.576 g) TRI GRACIJE – Ploče Ploče (Branka Radaljac, Marijana Musulin, Marija Petrović)

1. mjesto – diploma i pehar (ulov – 2.800 g) TORCIDA – Ploče (Slaven Zlojić, Miodrag Vojnović,Zoran Živković)


Još su sudjelovale ekipe sa slijedećim plasmanom:

  1. Udruga branitelja Baćina (1.172 g)
  2. Komušina (1.148 g)
  3. UBGP –Troskot (658 g)
  4. Prvi ročnik II. (350 g)
  5. MB Sikavac (4.128 g) – van konkurencije
Nakon podjele priznanja sudionici i prisutni građani su počašćeni dobrim roštiljem, pivom i sokovima, uz glazbenu pratnju Domagoja Mustapića i uz nastavak lijepog druženja na rivi ispred crkve. 

srza @ 23:05 |Komentiraj | Komentari: 31 | Prikaži komentare