Moj internet dnevnik
Blog - svibanj 2014
srijeda, svibanj 21, 2014
 photo orah_znakkon_zpsa568e4d6.jpg

 

Uvijek kad su tema ovakvi izbori nastojim iznijeti svoj stav, kao preporuku s moje strane. Inače, poznato je, naginjem na zelenu stranu, ali ne čistu zelenu, nego uvijek po principima održivog razvoja, koji je snažno zeleni, uz dozvoljene kompromise prema razvoju, jer ipak zeleni ne mogu i ne smiju potpuno zaustaviti razvoj. Kroz takve kompromise je vrlo moguće ostvariti mnoga nova radna mjesta i u mnogome državu urediti.

Predsjednica stranke Mirela Holy,sa svojim timom je u vrlo kratkom vremenu uspjela po anketama postići treći rejting, uz SDP i HDZ. Što upućuje na to da birači ozbiljno shvaćaju novu stranku. Mirela Holy nam je ovih dana svojom podrškom protiv Termoelektrane na ugljen mnogo pomogla u borbi protiv TE! Isto tako cijenjeni dr. Škrlec, kao njen najbliži suradnik.

E sad zašto preporučujem ORaH?

Svi smo svjesni šta su proizveli i SDP i HDZ u državi. Ovi izbori za EU Parlament nisu baš od životne važnosti, ali jasno je da su važni svaki izbori. Za mene su posebno važni da se i SDP-u i HDZ-u pokaže koliko su zastranili, i da postoji treća ozbiljna opcija, koja će im vrlo brzo pokazati da se hitno moraju miijenjati.

srza @ 06:07 |Isključeno | Komentari: 121 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 19, 2014
Danas je godišnjica održanih Lokalnih izbora od 19.05.2013.

Bez obzira na rezultate nikad neću odustati od moje ljubavi za Ploče, jer to nije politika, nego moj životni stav, nezavisan o ničijem mišljenju.

U ovom članku želim podsjetiti na način na koji je HDZ ostvario tako „visoku pobjedu“, u odnosu na mene.

1.

Fizički nasrtaj na mene kao kandidata za gradonačelnika na pijaci prilikom prikupljanja potpisa potpore. Za divno čudo iako je policiji prijava podnesena, do danas nije došlo do pokretanja procedure narušavanja javnog reda, mada su sutradan policajci diskretno pazili na red.

2.

Nakon dva dana ponovno napad-pokušaj zastrašivanja autom od istog napadača. U radio emisiji sučeljavanja kandidata taj sam događaj naglasio.

3.

HDZ i ostali djelovi koalicije HSLS, HSS,.proveli su veliku akciju otkrivanja mojih potencijalnih birača i pod prijetnjama, ucjenama, i s raznim obećanjima za posao ili drugim pogodnostima. U nekoliko podataka navest ću zorno kako to izgleda u rezultatima:

 

Izborni rezultati za gradonačelnika

2009

2013

Ploče

364

269

Komin

109

39

Rogotin

46

16

Baćina

39

28

 

Napominjem da su ovo ipak rezultati uz listu za Gradsko vijeće gdje je normalno očekivano da će svaki kandidat na listi potegnuti koji glas.

4.

Matko Radonić „Lastan“ HSLS. mi je rekao da oni imaju za mene pripremljene stvari koje mi neće bit drage. Kaže da ovaj put neću imati glasova niti za jednog vijećnika, da su oni već odradili na mojim glasovima da ih ne dobijem. Kaže da su u Rogotinu za mene glasale Manistre, a da ovaj put neće.

5.

Bernard Šunjić predsjednik Mladeži HSLS poslije izbora  mi je rekao da se najviše namučio  u Rogotinu i Šarić Strugi pronaći i obraditi moje simpatizere.

6.

Nekoliko mjeseci poslije izbora kandidat s moje liste mi priznaje da ga je gradonačelnik osobno nazvao i zaprijetio da kako može biti na mojoj listi, a tražiti posao za sina! Vjerojatno nije glasao niti za sebe ni on ni njegova obitelj i prijatelji.

7.

Niti 10 minuta nakon ovjere liste za GV u sudu, kandidatkinja s moje liste prima poziv radi sudjelovanja na listi, naravno uz prijetnju da posao koji traži, bez obzira na kvalifikacije, neće na ovaj način dobiti. Vrlo je jasno da su posljedice bile kao u točki br.6.

8.

A sustav prijetnji i ucjena se odvijao ovako: HDZ mora dobiti izbore velikom većinom. Ti i tvoji ćete glasati za nas. Mi ne možemo znati jeste li glasali, ali ako ne budemo zadovoljni, imat ćete posljedice. Tada čovjek svjestan svega, glasa po prijetnjama i naravno angažira sve na koje može utjecati. Poznato je da svatko točno zna da su prijetnje stvarne i vrlo ostvarive. I ovih dana sam o toj strahovladi više puta pisao.

 

Još ću napomenuti da razumijem sve birače, jer sam duboko svjestan krize u kojoj se nalazimo, a svatko od nas neka se nosi sa svojom savješću.

 

Šta se mene tiče, nisam bio toliko naivan da mislim da u takvoj situaciji mogu biti izabran za gradonačelnika, ali na taj način su  mogućnosti promoviranja moje liste za GV bile puno veće.

Izborni suparnici su to ozbiljno shvatili i upustili se u kriminalne radnje, jer da sam ja osvojio planirani broj vijećnika, nikada ne bi mogli raditi to što danas rade -  potpuno su upropastili Grad u svim segmentima, ukinuli sve moguće tradicije, a da ne spominjem gospodarstvo koje je praktično na prosjačkom štapu.

 

Zaključak:

Šta na kraju treba reći? Šta smo to mi, koja je to država u kojoj se „slobodni izbori“održavaju po čistim kriminalnim principima mafije i zločinačkih organizacija?

 

I na kraju moj zaključak je, a u njega sam sada potpuno ubijeđen, da su izbori provedeni na ovaj način kako bi se sigurno dobila većina u Gradskom vijeću, da bi prilikom glasanja o Termoelektrani imali odluku koja im treba! (Pavloviću, Đoko).

 

ŠTA  JA ŽELIM POSTIĆI OVIM ČLANKOM? NIŠTA, SAMO ŽELIM DA SE ZNA!

 

srza @ 17:58 |Komentiraj | Komentari: 74 | Prikaži komentare
subota, svibanj 17, 2014
Evo nekoliko lijepih slika za današnje dobro raspoloženje na prosvjedima, širimo pozitivno ozračje. Pobijedit ćemo!

 photo Neretvanskiribolov_zps314732ff.jpg

 photo PA210310_zps9bd60e7d.jpg

 photo PA230017_zps93ab3143.jpg

 photo odstipescaronunji1070-ka1070o-fb_zps46a168e1.jpg

 photo P5181284_zps169c8317.jpg

 

 photo P6081529_zpsb9d62a64.jpg

 photo PC182601_zps37599e4a.jpg

srza @ 14:03 |Komentiraj | Komentari: 47 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 12, 2014
U cijeloj ovoj priči oko termoelektrane na ugalj u Pločama, zasad se ne čuju skoro nikakvi, odnosno minimalni glasovi oko stava šta vi kao Kominjani mislite o TE. Znano je da je Komin već dugo bastion HDZ-a, i siguran sam da to znači povođenje za mišljenjem vrha pločanskog HDZ, koji zapravo uz vodstvo vodi kampanju izgradnje TR, naravno uz pomoć nekih tamo stranih lobija, koji žele na našem zdravlju zauvijek upropastiti čitavu Neretvu i Primorje isključivo za svoje interese. Šteta je da niste možda bili prije nekoliko dana na edukativnoj tribini u Rogotinu, zasad povijesnoj, koja je označila prekretnicu i put, kojim bi se trebala odvijati daljnja događanja. Dan kada se mjesni ogranak HDZ odlučio reći jasno NE TERMOELEKTRANI! Pa to je ista stranka, ali ne robuje nekakvim prikrivenim vođama. Znači da tema nije ni blizu politička niti u funkciji stranaka.

Na tribini u Rogotinu ste mogli čuti izvrsne i stručne predavače: g. Tomislava Žderića, dipl.prav., koji je odlično iznio pravnu situaciju oko teme. Zatim je naš g. prof. Željko Markota Markota detljno pojasnio tehničke aspekte oko pročišćavanja ostataka izgorijevanja i nezadrživog prolaza kroz dimnjak sitnih čestica, ., koji je oku nevidljiv, ali to je ono najpoasnije što ostavlja bolest i sve ost ale poslijedice,  uz ogromne količine radioaktivnog i drugog otpada, s kojim ni do danas nemaju planove šta bi s njim .

Vrlo je zanimljivo predavanje koje je iznio dr. Branko Glamuzina sa Sveučilišta u Dubrovniku, čija je specijalnost more, zaštita mora, zaštita ribe, flore i faune.. Iznio je vrlo uvjerljiv podatak da u čitavoj Neretvi nećemo imati vrlo brzo niti list blitve , ili ostalih nasada, jar će kisele kiše jednostavno pomesti sve što se uzgaja u Dolini.

Šta će nam onda ostati? Ostat će nam gola zemlja, koju nećemo moći ni jesti ati, ni itkomu prodati!

Šta se tiče mora i ribljeg fonda, on je pred direktnim uništenjem zbog hlađenja

TE morem, čija temperatura bi se znatno podigla i putem morskih kurenata sve do Hvara zapravo uništila najznačajnije mrijestilište mlađi ribe.

UPITAJMO SE ŠTA NAM PREOSTAJE OD STOLJEĆIMA TRADICIJE I NAČINA ŽIVLJENJA U OVOM KRAJU? I ZA ČIJE ISKLJUČIVO NOVČANE INTRESE?

Pri kraju, želim primjetiti da se ipak mijenjaju trendovi u Kominu i vjerujem da će stvar uskoro krenuti nabolje. Naime već je jesno da je dosadašnji glavar g. Vuković zapravo ispravno podnio oastavku na za njega prezahtjevnu funkciju Glavara, čim se nije kandiditrao na izborima za MO. Praktično je novi Glavar g. Jure (Đorđi) Kraljević, koji je i dosad pokazao entuzijazam i razboritost u vođenju MO.

KOMINJANI VJERUJEMO U VAS I NE SUMNJAMO DA ĆETE SE PRAVILNO I OZBILJNO IZJASNITI, NAVRIJEME, MIŠLJENJEM OKO OVE PREVAŽNE TEME!

srza @ 06:38 |Komentiraj | Komentari: 66 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 11, 2014


NAUČIĆEMO OVAJ REFREN IZ PARMAČEVIH "PRODAVAČA MAGLE" I SVI SKUPA NA PROSVJEDU ZAPIVATI DA VIDE DA NAS IMA.

 

ONI SU SPREMNI ZA DOLAR PRODATI GRUDU I ČAĆU I MATER. MOJ SVIJET NJIMA NE ZNAČI NIŠTA. ONI SU PRODAVAČI MAGLE!srza @ 14:15 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 8, 2014
Prije nekoliko dana dr. Tonći Tadić u Slobodnoj Dalmaciji objavio, je svoje gledište o izgradnji TE Ploče. Sve je naš čuveni naučnik objasnio, i potrebu za energijom u Hrvatskoj, i naše lijepe uvjete u Pločama, jer imamo luku. Pa smo po tom kriteriju jako zgodni. Jedino nije nikako objasnio šta će biti sa najsitnijim česticama, nezaustavljivim za filtere, koje bi nas razboljievale dugi niz godina., i ostavljale za sobom smrti. Nas bi možda trebalo žrtvovati za interes u novcu nekih tamo tko zna Prodavača magle?!

Ali kad smo već kod uvjeta, obzirom da sam i ja porijeklom iz istog mjesta, Starigrada na Hvaru, kao i Tadić,znam jako dobro da Starigrad ima lijepu, prostranu uvalu, trajektnu luku, koja se vrlo jednostavno može prilagoditi Luci za dovoz ugljena i sve ostale pogodnosti koje mi dijelom imamo. Zato zamišljam kako bi Tadić mojim i njegovim Hvaranima objasnio da bi bilo dobro sagraditi TE u Starigradu (ne daj Bože). Zato Tadiću, malo razmislite iz druge pozicije, Kad su ugroženi Vaši interesi, pa ćemo brzo vidjeti kako tada stoji stvar.

Zapravo mi je jako čudno da Vi naglas razmišljate o ovoj temi, jer odmah se nameće sumnja

Da ste se zapravo uključili u interesni lobi, koji promovira ovakvu monstruoznu ideju!

srza @ 18:51 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
subota, svibanj 3, 2014
Prije nekog vremena u Pastoralnom centru u Pločama održana je prezentacija zamišljene Termoelektrane na ćumur od strane PRODAVAČA MAGLE. U jednom trenutku se na ekranu pojavilo stado ovaca koje pase travu, na šta je jedna mlađa cura duhovito prokomentirala. Evo nas, evo nas. Na to je nastao kao na fotografiji opći smijeh. Ali nisu svi imali odobrenje za smijeh, jer bi to valjda bilo svetogrđe, kakvo nije naređeno. Vrlo je žalosno da se ne smije zasmijati niti mladi Gradski vijećnik? A ti Đoko se malo promisli dali si uveo strahovladu kakvu spominjem? Vijećniče , dobro razmisli kakva je tvoja budućnost, ako na taj način budeš gradio svoju karijaru, koja bi trebala biti pred tobom. Kasno je da ti u sebi i budeš protiv TE, ako kad se bude glasalo budeš na pogrešnoj strani. Više ni ti ni vrijedni roditelji nećete prodati ništan na pijaci, jer nitko to neće kupovati iz blizine Termoelektrane na ćumur!

 photo Smijehnaovce_zps8b5877b3.jpg

srza @ 20:07 |Komentiraj | Komentari: 142 | Prikaži komentare
Prije svega vrlo sam zadovoljan što su se i mještani Rogotina napokon osvijestili i navrijeme ugledali opasnosti od izgradnje jednog takvog monstruma u Neretvi, koji bi nam ostavio za dugačke godine samo uništenje, smrt i nazadovanje u svakom smislu, Pa zar ljudi ne vide šta im već sad grade!. Efikasno valjda koliko i zatvoreni sustav kod pretovara glinice, pa svakodnevno vidimo prašeće rezultate, suprotno svim dogovorima, obećanjima iz faze ekološke studije da će se Terminal rasutih tereta (čitaj: ćumura) graditi po najsuvremenijim svjetskim standardima sa zatvorenim sustavom manipulacije? Ne, oni grade potpuno otvoreni sustav, kjoi će se navodno polijevati odslanjenim morem. Ljudi su valjda potpuno svjesni da će Rogotin, Komin i čitava Neretva biti potpuno crnilom zaprašena i to bez ikakva paljenja Termocentrale. A tek kad se ona „eventualno upali“, nedaj Bože, Onda nastupaju nevidljivi zdravstveni problemi koje je već nabrojio metkovski gradonačelnik Dr, Božo Petrov, i koji će godinama ostaviti nevidljive bolesne tragove u Neretvi , Primorju , Pelješcu i dalje. Pa zar ijedan normalan čovjek može razmišljati da će u blizini Termocentra ikome prodati bilo kakav proizvod na poljoprivrednom tržištu? Taj dio možemo slobodno zaboraviti. A šta se turizma tiče, odmah možemo potpuno zaboraviti na sav turizam u daljoj okolici Neretve, jer je to jednostavno nespojivo. Neki kažu turističko mjesto Rabac blizu Plomina, funkcionira odlično, iako je navodno blizu na 5 km od Plomina, ali ne znaju da se dimnjaci Plomina vrlo vješto od turista sakrivaju okolnim visokim brdima, čak su i na službenoj karti - snimku iz zraka vješto maskirani! Ako ne vjerujete, uvjerite se Sami.

Šta uostalom vide u budućnosti i poljoprivrednici iz Staševice i Pojezerja, kad vjetar okrene s Jugom, šta će se tu događati? Šta misle kome će prodati svoje ogromne i vrijedne priozvode, ili misle da nevidljive štetne posljedice neće doći do njih, ili i činjenice o njima?

ZBROJIMO ŠTETE I KORISTI OD TE I IZRAČUNAJMO!

A za čijun korist? Pa samo za lovu koju će na našoj grbači ostvariti nepoznati PRODAVAČI MAGLE!

srza @ 09:44 |Komentiraj | Komentari: 29 | Prikaži komentare