Moj internet dnevnik
Blog - svibanj 2011
ponedjeljak, svibanj 30, 2011
Karate turnir Dubrovnik Open održan je u nedjelju, 29.svibnja u Dubrovniku.

Ukupno je sudjelovalo 336 natjecatelja iz 24 kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Karate klub Porto Tolero predstavljalo je 16 natjecatelja koji su nastupali i u katama i u borbama te osvojili ukupno 20 medalja, od čega 6 zlatnih, 5 srebrnih i 9 brončanih.

U kataškom dijelu natjecanja pojedinačne medalje osvojili su sljedeći natjecatelji:

- kategorije kate mlađe učenice, neslužbene kategorije žuti pojas zlatne medalje osvojile su Anamaria Maršić i Tereza Grujičić. Drugo mjesto osvojila je Lina Šutić a treće mjesto Ana Sinković i Lara Jovanović.

- kategorije kate mlađi učenici, neslužbene kategorije žuti pojas srebrne medalje osvojili su Renato Žderić i Hrvoje Grgurinović dok su se broncama okitili Bruno Šutić, Toni Jelavić i Luka Bebić

- službena kategorija kate mlađe učenice Anamaria Maršić osvojila je brončanu medalju

- kategorija učenici kate Borna Petrović također osvaja brončanu medalju

U ekipnom dijelu natjecanja u katama mlađi učenici u sastavu: Hrvoje Grgurinović, Renato Žderić i Luka Bebić osvojili su srebrne medalje.

U kategoriji kate mlađe učenice ekipno karate klub Porto Tolero predstavljale su dvije ekipe. Ekipa u sastavu Anamaria Maršić i Ana Sinković osvojila je 2 mjesto dok su Tereza Grujičić, Lara Jovanović i Lina Šutić zaslužile brončane medalje.

U drugom dijelu natjecanja, u borbama postignuti su sljedeći rezultati:

- kategorija učenici -34 kg treće mjesto osvojio je Duje Oršulić

- kategorija učenici -38 kg prvo mjesto osvojio je Borna Petrović a treće mjesto osvojio je Vedran Antičić

- kategorija mlađi kadeti - 41 kg Borna Petrović osvojio je prvo mjesto

- kategorija mlađi kadeti - 45 kg Kristian Mihalj osvaja prvo mjesto

- kategorija mlađi kadeti -48 kg Bernadr Peko također osvaja zlatno odličje

- kategorija mlađi kadeti - 52 kg Ivan Vuletić osvojio je treće mjesto

Natjecatelje karate kluba Porto Tolero sljedeće natjecanje očekuje več u subotu 04.06.2011 godine u Konjicu na turniru Konjic open što je ujedno i posljednje natjecanje u sportskoj sezoni 2010 / 2011 prije ljetnje stanke.

 Evo naši mladi karataši se trude, rade, putuju na takmičenja i naravno osim medalja i iskustva proizvode i određene troškove, za koje, koliko znam nisu predviđeni u ovogodišnjem Proračunu Grada Ploče. Bilo bi možda pošteno da se nađe načina da se kroz rezerve ili preraspodjelu, ili rebalans ispravi očita nepravda prema ovom mladom i vrijednom klubu. 

srza @ 13:56 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 25, 2011
Još ovog proljeća, prije dva mjeseca, kad sam brao šparoge i kuke u Baćini, naišao sam na prelijepog malog gmaza. Tada nisam ni bio svjestan da će on u roku dva mjeseca narasti na strašnu zvijer, zmaja, pače Varana od Komina, koji ovih dana sije strah i trepet po selu, a to medijski prati i čitava Hrvatska.Prije baćinski, a sada kominski zmaj

Dovitljivi kominski ugostitelj jutros je u ponudu za marende u restoranu Ruža nudio Varana na Kominski. Nisam probao, ali je sigurno zanimljiva marenda!Ponuda za marendu u Ruži od jutros

srza @ 12:57 |Komentiraj | Komentari: 30 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 22, 2011
I ove godine po drugi put zaredom u Pločama je upriličena disperzija smotre, i to u petak (20.05.2011.) u 19 sati ispred crkve Kraljice neba i zemlje.Nastupili su folkloraši iz krapinsko-zagorske županije KUD "Kupljenovo" Kupljenovo, pred vrlo skromnim brojem publike, ali kao što je netko rekao: To smo mi! Bila je najavljena i „Kumpanija“ iz Čare, ali je zbog smrtnog slučaja nastup otkazan, što je prava šteta. Simpatično društvo iz Kupljenova je izvelo koloplet svojih lijepih pjesama, plesova i običaja za šta su dobili velike pljeske malobrojne publike. Poslije su gosti bili na večeri u Fulina, gdje su bile i naše rukometašice, koje su proslavile kraj vrlo uspješne sezone, u kojoj su osigurale prvoligaški status i za dogodine, na čemu im sve čestitke. Došlo je do pjesme i zabave obiju ekipa, pa je na kraju sve skupa završilo pjesmom i plesom nasred ulice, u čemu su uživali i slučajni prolaznici i susjedni stanari.

 

srza @ 00:04 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 9, 2011
Natjecatelji karate kluba Porto Tolero sudjelovali su dana 07.05.2011. godine na natjecanju kup svetog Duje u Splitu, na kojem je sudjelovalo 500 natjecatelja iz 30 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Osvojili su ukupno 10 medalja, i to 4 zlatne, 1 srebrenu i 5 brončanih medalja.

 

U kategoriji kate, mlađe učenice Tereza Grujičić osvojila je 1 mjesto.

U istoj kategoriji Lara Jovanović osvojila je 3 mjesto.

U kategoriji kate mlađi učenici Renato Žderić osvaja 3 mjesto.

U kategoriji kate učenici Borna Petrović osvojio svoju prvu od ukupno 3 zlatne medalje na turniru.

Na natjecanju u borbama također su postignuti zapaženi rezultati.

Borna Petrović – 1 mjesto u kategoriji učenici -38 kilograma

Vedran Antičić – 3 mjesto u kategoriji učenici -38 kilograma

Borna Petrović – 1 mjesto u kategoriji mlađi kadeti -41 kilogram

Kristian Mihalj – 2 mjesto u kategoriji mlađi kadeti - 48 kilograma

Matej Šendo – 3 mjesto u kategoriji mlađi kadeti - 52 kilogama

Kristian Mihalj – 3 mjesto u kategoriji kadeti - 52 kilograma

KK Porto Tolero i trener Jerko Srzentić nastavljaju sa lijepim uspjesima u ovom zanimljivom sportu, koji čini puno u odgoju mladih.

srza @ 14:30 |Komentiraj | Komentari: 0
Pred nešto više od mjesec dana sam na Fejsu našao otvoreni poziv Kite kluba Komin na akciju čišćenja Ušća Neretve i najavio da ću sudjelovati ( ja ne mogu odoliti a da ne podržim svaku jedriličarsku akciju, pa tako i ovu). Vidio sam da nas se odazvalo oko 60 i vjerovao da će s tolikim brojem ljudi akcija biti uspješna, kao kad je organizira Udruga Lijepa naša. Akcija je zakazana u nedjelju 03.04.2011. za 13,30 sati. Kad sam došao, našao sam malobrojnu ekipu od 4-5 mlađih momaka, mislim iz Komina, dvije cure iz Komina, jedna cura iz Opuzena, sve u svemu nas ne više od desetak. Moram naglasiti da je tu već od jutra bila ekipa kajtera, nih desetak, koji su tijekom jutra očistili dobar komad područja koje oni koriste i time dali svoj solidan prilog akciji sakupivši dobar broj napunjenih plavih vreća za smeće. Sada su oni već pomalo prelazili na zaslužene užitke u kajtanju. Mi smo, nevelika ekipa prionuli vrijedno na posao, tako da je tog dana uspješno očišćena čitava plaža na Glavi Ušća i područje koje koriste kajteri, do stare svjetioničarske kućice.

Kominjani, ko Kominjani se zapravo nisu odazvali na ovu akciju, kao što je to i inače običaj.

Ove godine nakon onih silnih poplava i visokih i brzih voda čitavo Ušće je zatrpano raznovrsnim smećem, koje će po svoj prilici dočekati ljetnu sezonu, na našu diku.

Naravno da nije falio ni naš Pače sa svojom novom igračkom-lebdjelicom (hovercraft), koju nam je tu prezentirao.

 

srza @ 00:16 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 4, 2011
Predhodni post je bio o braniteljima i njihovoj podršci našim generalima. Ovaj je opet uglavnom o braniteljima, ali i o nama ostalima. Naime pred nekoliko dana sam bio prisutan na pogrebu pok. Svetozara Vidovića, našeg sugrađanina već dugi niz godina, koji je stanovao u Baćini u sklopu objekta baćinskog Doma. Sveto je prije radio u poduzeću Dalmacija i ne znam gdje sve, ali sam ga davno upoznao kao posebno vrijednog radnika za vrijeme velike baćinske dobrovoljne akcije izgradnje obale i mula ispred Doma. Znam da je mnogim obiteljima obavio blago rečeno neugodan posao premještanja kostiju njihovih davno umrlih u druge grobnice, što bi se rijetko tko usudio. Ukratko dobar čovjek. Za vrijeme Domovinskog  rata Sveto je postao branitelj i na kraju invalid Domovinskog rata na kojem je PTSP žestoko manifestirao svoju snagu i od tada njegov život postaje pakao, a s njim i njegova obitelj je prošla kroz silna iskušenja. Neću više o Sveti, ali ne mogu prešutiti svoje zaprepaštenje ispraćajem koji mu je priredio ovaj grad, njegova Baćina i njegovi ratni drugovi branitelji i posebno invalidi DR. Među nas 12 (dvanaest) prisutnih su bili po jedan predstavnik Udruge branitelja domovinskog rata sa vijencem, jedan predstavnik HVIDR-e sa vijencem, nekoliko sumještana iz Baćine. Naravno i nekoliko članova rodbine.TUŽNO I ŽALOSNO!!Svetozar Vidović


srza @ 01:03 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 1, 2011
srza @ 18:42 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare