Moj internet dnevnik
Blog - travanj 2014
nedjelja, travanj 20, 2014
srza @ 09:32 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, travanj 12, 2014
U internetskoj prepisci između mene i g. Pavlovića ovih dana, više puta je čovjek ponovio da ja lažem, da on nije imao nikakve veze sa lokacijom Trafostanice. Ponovio je to i u radio emisiji HRT radija urednice Silvije Selebrini „Eko radar“ 09.04.2014.

Kako ja nikad ne lažem za razliku od „Prodavača magle“, objavljujem zapisnike sa sastanka iz 2004 iz kojih je lijepo vidljivo tko je bio sudionik dogovora o novoj lokaciji Trafostanice i na čiju inicijativu je dogovor održan.

 

 

 

 photo Scan_ZapisniknovalokacTS_01_zpsf8f0fb49.jpg

 photo Scan_ZapisniknovalokacijaTS_02_zps3409f7d9.jpg

 photo Scan_ZapisniknovalokacTS_03_zps3e98e175.jpg

 photo Scan_ZapisnknovalokacTS_04_situac_zps6d3583c2.jpg

 

 

srza @ 21:27 |Komentiraj | Komentari: 187 | Prikaži komentare
utorak, travanj 8, 2014
Vidim da si mi internetom odgovorio na moja javna pisma i apele vezane za zagađenja koja dolaze iz Luke Ploče. Zapravo nisi odgovorio na te apele. Osjetio si se pomalo prozvanim, što djelomično i je bila namjera pisama.

Kažeš da se mi međusobno razlikujemo po tome koliko volimo ovaj grad. To je najveća istina koju si napisao. Pa ti ga Đoko uopće ne voliš. Šta si ti kao dugogodišnji menađer u Luci doveo, organizirao, koja si radna mjesta otvorio? Pogledaj tužnu sliku nekadašnje Luke koja je dugo bila okosnica i poluga gospodarstva. Pogledaj otužna lučka skladišta koja zjape prazna, ali dotle rastu li rastu gomile ćumura. Zar se menađer sa cca 70.000 Kn mjesečne plaće ponaša na način da zaustavi sve osim ćumura i dovede Luku pred kolaps u kojemu može kazati da nam je u ovoj situaciji jedini spas izgraditi termoelektranu. Hvala ti na uvjeravanjima da bi od termoelektrane živjeli bolje i imali čišći zrak. Slobodno daj otkaz svojim „Prodavačima magle“ Begoviću i Jurčeviću. Vrlo su nespretni, nepripremljeni, ne znaju odgovore na 80 % pitanja, koja im postavljaju građani-„neuke ovčice“.Jurčević ide toliko daleko da piše javno da nas gradonačelnik Metkovića g. Božo Petrov straši neprovjerenim podacima, a ekološke studije još nisu gotove. Zar on ne zna da je čak i nama „neukim ovčicama“ jasno da ga treba priupitati: Temeljem kojih nepostojećih ekoloških studija on i ostali „Prodavači magle“ nas uvjeravaju da od TE nema nikakvih štetnih posljedica? Ovo je ipak malo previše podcjenjivanja!!

Dakle potpuno je jasno tko je naš kraj doveo u situaciju da nismo našim mladima stvorili uvjete za radna mjesta i kvalitetni život, a cijelo vrijeme si primao itekako dobru plaću, koja te je trebala stimulirati na takve aktivnosti. Kad kažeš da si vrlo ponosan da je Luka i kad nije imala posla redovito isplaćivala plaće, odmah mi pada na pamet da tu vjerojatno ima mjesta za širu istragu DORHA, jer zaista nema logike da takva firma može redovno isplaćivati plaće, a posao je skoro potpu no blokiran. To hipotetski može samo netko tko je već „nezakonito“ osigurao neke čudne novce, ili ga financira neka čudna tajnovita sila, pa se na kraju pokaže da ta sila želi izgradit mastodont iz kojega će na kraju oni profitirati, a mi „ovce“ ćemo imati bolešćine i smrt?

Nemoj me niti pokušavati posvaditi sa svojim Hercegovcima. Među njima imam mnoštvo iskrenih i dobrih prijatelja i rodbine. Moja kritika ne ide Hercegovcima, ali sam sigurno i legitimno nezadovoljan što ti godinama preferiraš Hercegovce, dok su moji Pločani ostajali kratkih rukava.

Šta se tiče Luka Ploče Gradnje, upućujem te na tekst koji je vrlo dobro detektirao Ranko Barbir na svom Facebook profilu u kojem je prava istina!

Kažeš da je iz svake moje rečenice vidljivo da mi je žao što Luka nije propala. Mogu ti reći da mi je zaista žao da je od nekadašnjeg giganta najviše tvojom zaslugom Luka dovedena pred propadanje. Ali ako i dalje budeš pratio moj blog vrlo brzo ćeš na njemu naći natuknice kako bi se Luka mogla organizirati i procvjetati u punom smislu tako da mladi ne budu izgubljeni, da im se vrati nada da je moguće ostvariti radna mjesta, ali bez tebe. Ti si imao dugogodišnju priliku i nisi je iskoristio.

Kažeš da mi poklanjaš stanove po Londonu i inozemstvu, ako nađem da postoje! Ne znam odakle su izronili stanovi u Londonu, jer ako čitaš moj tekst, ja nisam nigdje spomenuo takve stanove? Valjda je proradila nečista savjest koja ti ne da mira? U svakom slučaju  ja javno sa zahvalnošću prihvaćam poklon, samo nemoj da ispadne da su stanovi na tuđem imenu pa se ne budem mogao u zemljišniku uknjižiti!

Veliki dio mog pisma se odnosi na zla koja si već instalirao u Gradu, ali o tim stvarima kao da nemaš volje pisati. Osim notorne laži da sa lokacijom Trafostanice nemaš ništa, a dobro znaš da postoje dokumenti iz 2004. kada je dogovorena ova lokacija na tvoj zahtjev i uz tvoju potpunu podršku. Također nas krivo informiraš, da na novom Terminalu tekućih tereta nije predviđeno 12.000 m3 kemikalija, a dobro znaš da smo oko toga lomili koplja još u fazi ekoloških studija, koje si ti na kraju ishodio putem plaćenika tzv stručnjaka, koji se prodaju za malo škuda.

Šta se tiče strahovlade, preporučujem pismo Vlahe Orepića, kao i istup sa mirnog prosvjeda protiv lokacije trafostanice, preporučujem hrabri istup radnika Luke Nina Bogunovića i.t.d.

I na kraju da spomenemo glavni motiv mog pisma a to je potencijalna izgradnja termoelektrane na ugljen usred Grada, tj u Luci Ploče, našem zajedničkom zavičaju kojega možeš imati samo na jednom mjestu. Tvrdiš da Luka nema novaca (naravno) za investiranje. Ali kažeš, da bi ako dobije šansu investirala u studije. Te studije jasno je, koštaju jako puno novaca, ali bi ti riskirao bez obzira šta bi studije pokazale. Pa naravno da bi riskirao, kad već znaš da imaš stručnjake za pravljenje studija po narudžbi (kao npr za Terminal tekućih tereta).

Na kraju, ukoliko zaista inzistiraš na stajalištu da je TE dobra za naš kraj, preporučujem preispitivanje savjesti.

 photo PrascaroninaLuka_06_zpsab76e889.jpg

srza @ 20:58 |Komentiraj | Komentari: 60 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 6, 2014
 photo P7190127_zps52cd19b3.jpg

 

Prije nekoliko dana sam ti pisao na blogu kako me gušiš, ali baš doslovno gušiš, na način da me prašenje sa tvojih gomila ćumura guši i tjera dalje od Luke.

Kako vidim ipak nemaš sluha za te probleme, briga te je samo za Luku, a za nas građane ni najmanje. Mjere koje bi morao poduzeti ipak nešto koštaju, a tvoj interes je isključivo novac. Stoga te proglašavam mojim smrtnim neprijateljem protiv kojega ću se boriti kako se kaže „svim dopuštenim sredstvima“. Sredstva će biti prije svega informacije o tvom radu u Luci.

Na mjesto direktora Luke si došao prije više od dvadeset godina pomoću šamarčine kojom je potjeran bivši direktor. A bivši direktor je potjeran u trenutku kad je njegoa strahovlada dosegla najvišu i nepodnošljivu razinu .Tvoja strahovlada  uz masovnu ispomoć mnogobrojnih doušnika koji šire nevjerojatan strah, nitko ne smije ni zucnuti, jer  odmah stiže odmazda.

Sve mi se čini da je isteklo i tvoje vrijeme, jer je tvoja   strahovlada možda i prešla razine strahovlade bivšeg direktora.Ovih nam dana to dodatno daješ na znanje ozbiljnim prijetnjama izgradnjom Termoelektrane na ugljen u Luci Ploče, u srcu Neretvanske zlatne doline. Daješ nam bahato na znanje i da si ti gospodar života i smrti i da praktično samo ti odlučuješ hoćeš li ili nećeš graditi to zlo, a nakon izgradnje i naplate vrlo izvjesne ogromne provizije (?) ćeš se povući u mirovinu u neki od tvojih stanova, a nama ćeš ostaviti bolesti i smrt. Vjerujem da ti to ovaj put neće proći, jer sam duboko uvjeren da će se prije dogoditi da ćemo mi građani potjerati tebe, nego ćeš ti potjerati svih nas sa naših ognjišta, a ti slobodno možeš otići u svoje  stanove, ili u rodnu Hercegovinu, odakle si i došao. Istina dugo sam se zanosio da si ti jedan od nas – Pločanin, ali po tvom dugogodišnjem ponašanju kad zrelo razmislim ti si zapošljavao mahom ljude iz Hercegovine, a „svoje“ Pločane si uporno držao na distanci (da ne bude zabune-protiv Hercegovaca nemam ama baš ništa, ali imam protiv toga da Pločani ne dobijaju posao). Zapravo si ti jedna najobičnija izdajica koja više ne zaslužuje biti s nama i glumiti Pločanina, dite s „Crne rike“.

A kad bolje razmislim, pa ti si osoba koja nam je izmislila i donijela mnoga zla, umjesto dobra, jer si dugo na poziciji s koje si mogao i morao činiti dobro. Doveo si nam hrpe i hrpe

ćumura, koji nas guši prašinom već mnoge godine, a zbog ćumura si izgubio mnoge dugogodišnje partnere koji su promijenili luku.

Držiš nam neispravnu opremu za prekrcavanje glinice, koja nas svojom prašinom ništa manje ne zagađuje.

Gradiš nam tzv Terminal za tekuće terete u sklopu kojega ko zmija noge kriješ odjel sa

12.000 m3 kemikalija. Neke od tih kemikalija imaju karakteristike da se moraju čuvati na temperaturi -200 stupnjeva Celzijusa, inače eksplodiraju!

Gradiš nam pogon za biodiesel u kojemu će pogon biti iskorištena ulja i životinjske masti od kojih ćemo morati bježati, jer će smrad biti neizdrživ.

Upropastio si tvrtku Luka Ploče-Gradnja, jednu malu, solidnu tvrtku, koja je u Luci uvijek mogla imati posla, ali ne ti si je namjerno doveo na najniže grane, kako bi je mogao prodati za male novce svom prijatelju Hercegovcu Muciću. Taj Mucić danas zgrće pare sa plovnim bagerom na ogromnim iskopima za Terminal rasutih tereta.

Na tvoj zahtjev je trafostanica i 3 dalekovoda po 110 KV došla u središte grada. Prijetnja za zdravlje nas i naše djece, da ne spominjem kako nakaradno to izgleda već danas, kad se je tek počela graditi.

Prije si nas uvjeravao da terminal za rasute terete gradite samo zbog odmicanja hrpa sa ćumurom dalje od grada, a mi naivci tek sada vidimo da je od početka to bio podmukli plan za instaliranje Termoelektrane na ugljen usred grada, uz tvoje bezočno uvjeravanje da će nam zrak biti čistiji nego dosada.

Sada je jasno da su i zadnji lokalni izbori bili investirani od tebe ili zasad nepoznate grupacije na način da silom ili milom, svakako u manirama zločinačke organizacije osigurate većinu u Gradskom vijeću, da biste mogli donijeti odgovarajuće odluke na Vijeću, koje bi vam omogućile Termoelektranu.

Ne vjerujem da tvoji prsti nisu i u izgradnji brane na Neretvi iznad Komina, jer će ta brana za nekoliko godina zaslaniti i uništiti prirodu ispod brane tako da će ostati samo spaljena zemlja, na kojoj više neće trebati štititi prirodu, jer prirode neće više biti, a tebi i takvima će se širom otvoriti vrata za pretvaranje naše Neretve u veliku industrijsku zonu. Nastavit će se.....

srza @ 16:39 |Komentiraj | Komentari: 101 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 3, 2014
Ne mogu a da se ne osvrnem na pismo koje je gradonačelnik Vejić prije nekoliko dana uputio premijeru Milanoviću. Pa ti si čovjeće potpuno izgubio busolu, ne znaš tko ti glavu nosi!

U pismu lijepo navodiš da su građani još 2010 godine zahtijevali izmještanje TS iz srca Grada, a ti danas, dakle nakon 4 godine pišeš pismo Milanoviću!? Preskačeš da je tvoje Gradsko vijeće(dok je bila HDZ vlada) donijelo odluku da se TS mora pomaknuti i da su potpisi 25% građana prihvaćeni kao provedeni referendum. Također da je uveden moratorij i zabrana izdavanja Potvrde glavnog projekta. HEP je tada prihvatio izmještanje TS, ali tvoj zadatak je bio promijeniti Prostorni plan. Ti ga ni dan danas nisi promijenio, već si naprotiv izdao nalog da se TS ucrta i u novom planu na spornoj lokaciji!? NEČUVENA MANIPULACIJA SA VOLJOM GRAĐANA. i sada, nakon 4 godine ti tražiš da se ministrica graditeljstva očituje jeli ispoštivana procedura kod izdavanja dozvola. Potpuno je jasno da samo ti nisi ispoštivao proceduru, nego si kao stranka u postupku dopustio da se dozvole ishoduju. SRAM TE BILO ŠTA NAS POKUŠAVAŠ UČINITI DEBILIMA, i još misliš da te to može iskupiti. Ako ne znaš šta trebaš uraditi u ovoj situaciji, a očito je da si potpuno izgubljen-ODSTUPI.

srza @ 17:27 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
utorak, travanj 1, 2014
 photo PrascaroninaLuka_04_zps67599460.jpg

 photo PrascaroninaLuka_03_zps3ad88833.jpg

srza @ 22:31 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare