Moj internet dnevnik
Blog - travanj 2011
utorak, travanj 19, 2011
Pločanski branitelji udruženi u Udruzi branitelja Grada Ploče u znak podrške našim generalima u Haagu postavili su u gradu veliki poster sa slikama genarala Gotovine i Markača i tekstom: „Uz svoje generale u ratu i miru UBGP“

 

Podržimo ih i mi-neka istina pobijedi!

srza @ 21:56 |Komentiraj | Komentari: 39 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 17, 2011
Članovi karate kluba Porto Tolero sudjelovali su na turniru 5 Ljubuški kup koji se održao 16.04.2011. u Ljubuškom. Ukupno je nastupilo 350 natjecatelja iz 33 kluba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Karate klub Porto Tolero predstavljalo je 9 natjecatelja a osvojeno je 7 medalja, i  to redom:

- Borna Petrović 1 mjesto, kategorija kate dječaci 11 godina

- Borna Petrović 1 mjesto, kategorija borbe dječaci 11 godina -40 kg

- Lovre Gradac 2 mjesto, kategorija borbe dječaci 11 godina -40 kg

- Bernard Peko 2 mjesto, kategorija borbe dječaci 13 godina -45 kg

- Kristian Mihalj 3 mjesto, kategorija borbe dječaci 13 godina -45 kg

- Ivan Vuletić 3 mjesto, kategorija borbe dječaci 13 godina -55 kg

- Marko Štrbić 3 mjesto, kategorija borbe dječaci 13 godina -55 kg

 

Još su nastupili Duje Oršulić, Matej Šendo i Bruno Vlatković.

Čestitke momcima i njihovom treneru Jerku Srzentiću.srza @ 19:45 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 13, 2011
 

Gradski puhački orkestar „Ljudevit Bačić“ Vrgorac, solisti i ženska klapaDon Petar nas je i ove godine pred Uskrs počastio krasnim koncertom Gradskog puhačkog orkestra „Ljudevit Bačić“ iz Vrgorca sa solistima Almom Karmelić-sopran, i Stefanom Kokoškovim- tenorom uz ravnanje maestra Ljubomira Markotića, te uz Žensku vokalnu skupinu „Kolajna“ iz Vrgorca, sve pod pokroviteljstvom Grada Ploče i medijske promotore Radio Biokovo-Vrgorac i Radio postaju Ploče. Pred punom crkvom Kraljica neba i zemlje izvođači su pokazali svu raskoš svojih talenata, koji su posebno došli do izražaja u našoj crkvi, koja je izuzetno akustična građevina, što su nam posvjedočili mnogi dosadašnji izvođači.

Zanimljivost je priloženi Program štampan za ovaj koncert, koji na naslovnoj strani-gore desno sadrži nešto vrlo ružno, a nalik je lanjskom prijedlogu za grb Grada Ploče, koji dosada nije usvojen, a nadam se da ovakav niti neće biti nikad usvojen. To je nešto jednostavno ružno, sa nekakvom crvenom jeguljom, koja ima glavu od Blavora i crnim sidrom na bijeloj podlozi. Ma to sa Pločama nema ama baš nikakve veze i nadam se da je ovo greška, koja se više neće dogoditi. Nisam niti istraživao tko je autor ovog prospekta-programa, a nadam se da to nije niti don Petar, niti netko iz gradske uprave.

Ali zato možemo pohvaliti raskoš plakata sa Isusovim likom dimenzija cca 180x100 cm!

srza @ 00:33 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, travanj 5, 2011Prije dva dana u teškoj prometnoj nesreći u Ljubuškom, smrtno je stradala naša Brigita Ostojić, žena Zorana. Brigita je ostavila troje djece i supruga bez njihove najveće životne potpore, koja im je još dugo trebala. Brigita je bila uvijek vedra, nasmijana, širila je optimizam u svoju okolinu, Bila je naša talentirana slikarica u pločanskoj Likovnoj radionici, i humanitarka.

Danas je na groblju u Peračkom Blatu ispraćena od obitelji, rodbine, prijatelja i ogromnog broja ljudi pristiglih sa svih strana. Ispratili su je dva fratra, kolegice iz PBZ sa ružama, ženska klapa Pločanke, muška klapa Kačić iz Gradca, dva trubača, sve uz mnoštvo cvijeća.

Tuga je visila u zraku, suze su orosile lica.

ZBOGOM NAŠA BRIGITA, PRIJATELJICE POČIVAJ U MIRU!

srza @ 23:21 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
petak, travanj 1, 2011
Jutros sam slušao gradonačelnika u radio emisiji Radio postaje Ploče „Pitajte grad“. Kaže gradonačelnik da se nitko nije javio na natječaj, sa pomalo zluradim potpitanjem : I šta sad? U nastavku je objašnjavao kako je bilo puno prijepora o prodajnoj-procijenjenoj cijeni, poticanih od oporbe koja je izazvana mojim nekim izjavama na tu temu. Ne, to nije istina. Istina je da sam ja, kao član Odbora za procjene imao primjedbe na vještačenje, koje je dalo procjenu na oko 6,5 miliona kuna. Na slijedećem sastanku Odbora smo dobili popravljenu procjenu istog vještaka na 12,5 miliona kuna. Ja kao vještak sam i dalje imao ozbiljne primjedbe na način i stručnost izrađenog vještva i o tome sam priložio pismeni prilog zapisniku Odbora. Na zadnjem Odboru smo postigli kompromisni dogovor članova Odbora da početna cijena bude 13,4 miliona kuna. Iako je moja približna procjena bila na cca 18 miliona kuna, prihvatio sam zajedničku procjenu, svjestan da trenutna situacija na tržištu nije bajna i da će biti solidno ako se to proda po dogovorenoj cijeni. Posebno moram napomenuti da sam na pitanje dali Grad ima neke interesente ili konkretno pismo namjere, dobio odgovor da nema!?

Kako je došlo do afere koju je forsirala oporba? Pa tako da su vijećnici u materijalima dobili zapisnik Odbora u kojemu piše da je prilog zapisniku moje pismene primjedbe, ali tih primjedbi nije bilo uz zapisnik. Kako je to izgledalo čudno, oporbeni vijećnici su potražili i našli te primjedbe, što im je odmah bio znak za uzbunu.

A šta se tiče same prodaje Brodometala, pitanje je koliko uopće ima smisla takvu stvar uopće nuditi na tržištu, ako niste na nijedan način pripremili prodaju. Pod time mislim da prije nuđenja jednostavno morate imati nekoga tko je zainteresiran za to. Dalje, ne možete nuditi u natječaju da imate na velikom dijelu ugovorni najam koji istječe tek za skoro dvije godine

(DM SIGNAL-do listopada 2012), a u isto vrijeme da u Brodometalu egzistira Javna ustanova IZVOR, za koju zasad jednostavno nemate rješenja gdje biste s njom. Sigurno da bi ozbiljan kupac ispitao kakvo je pravo stanje i otkrio sve ovo što sam napomenuo. E, da, i ne možete u javnoj emisiji nazvati objekt prodaje „Obiteljskom ruzinom, a ne obiteljskim srebrom“.

Na kraju mislim da je jedini pravi zaključak da Brodometal ne treba zasad prodavati, a pogotovu ne pod nikakvu cijenu, dok se prilike ne promijene i zavlada druga poduzetnička klima, koja će Obiteljsko zlato vrjednovati na pravi način.

Radi usporedbe ću vam na kraju samo navesti aktualnu priču po kojoj je Plobest prodan za cijenu od 2019 kuna/m2 terena zajedno sa objektima, a Brodometal nije prodan za cijenu od 609 kuna/m2. Pametnom dosta!

srza @ 23:25 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare