Moj internet dnevnik
Blog - prosinac 2011
subota, prosinac 31, 2011
Nešto od prirode, nešto brigom naših gradskih službi u Pločama imamo jako interesantne, originalne blagdanske ukrase, kojima se ne može svatko podičiti.

Uz ove slike ispratimo ovu godinu, uz nadu da će nam Nova godina donijeti puno više radosti, veselja, radnih uspjeha i naročito zdravlja.

SVIM ČITATELJIMA I GRAĐANIMA GRADA PLOČE I NERETVANSKE DOLINE,  ŽELIM SRETNU I BERIĆETNU NOVU GODINU!Djelo prirodeZaslugom gradskih službiKoda je kitila TorcidaOpet zaslugom gradskih službi

srza @ 10:49 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, prosinac 30, 2011
U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ploče je i ove godine upriličena izložba slikara-umjetnika članova Likovne radionice i ostalih slikara sa područja Grada Ploče. To je tradicija koja traje već tridesetak godina i vrlo značajna kulturna manifestacija, koja se uspješno gaji toliki broj godina.

Sudionici ove novogodišnje izložbe su: Branka Đerek, Dagda Bogunović-Miletić, Dario Marinović, Ivica Gradac, Jordan Franić, Julija Pavlović, Ksenija Čirić, latica Škubonja, Ljilja Biošić, Velimir Penović, Vinko Batinović, Zdravko Srzentić i  Željko Bulović.

Ove godine smo imali dva nova sudionika, što nas jako raduje, pa pozivamo i druge slikare da nam se u budućnosti pridruže.

Izložba je tradicionalno bila dobro posjećena, a može se pogledati do 07.01.2012. u radnom vremenu ustanove. 

srza @ 23:10 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 29, 2011
27.prosinca,2011. u pločanskoj crkvi opet je u organizaciji don Petra Mikića, u prepunoj crkvi, održan veličanstveni koncert božićnih pjesama u izvedbi 22 pjevačke skupine, orkestra i pojedinaca, sa oko 200 sudionika. Nastupili su slijedeći:

Pločanski anđeli, Zoran i Tomislav Parmać, Crkveni zbor župe Brist-Podaca, Dalibor Žderić, Mješovita klapa Signum iz Čapljine, Klapa Narenta iz Mostara, Pučki pivači iz Rogotina, Ženski zbor iz Gradca, Župni zbor iz Desana, Župni zbor Slivno Ravno-Vlaka, Ženska klapa Viole iz Drvenika, Ženska klapa Neum, Zoran i Ivan Bebić te Domagoj Dominiković iz Metkovića, Gradski mandolinski orkestar Vrgorac, Mandolinski orkestar KUD-a Metković, Domagoj Mustapić i Dalibor Žderić, Stipe Tomašević, Irena Prskalo, Rafael Dropulić-Rafo i Mješiviti zbor župe Ploče. Na kraju su svi sudionici, zajedno sa publikom, zapjevali „Veseli se Majko božja“, pod ravnanjem profesorice Jasne Krilić. Program su vodili Marela Bulat i Jurica Vukojević. Don Petar je svima podijelio priznanja i zahvalnice za sudjelovanje, zaželio da se ovaj koncert pretvori u dugačku tradiciju i svima uputio riječi čestitki i dobrih želja za Božić i slijedeću Novu godinu. Domaćin je počastio lijepim domjenkom u župnom dvoru, pa je pala i spontana pjesma i veselje.Veličanstveni završni prizor

 

srza @ 23:25 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, prosinac 24, 2011
 srza @ 18:08 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
petak, prosinac 23, 2011
Dana 21.12.2011. u prostoriji Karate kluba Porto tolero u Domu kulture održana je druga ovogodišnja zanimljiva priredba polaganja novih pojaseva za tridesetak malih karataša. Cure i momci su ispite polagali pred trenerima Jerkom Srzentićem i Antom Čelićem, kojima je asistirao mladi državni prvak Borna Petrović. Polaganje je pratilo i mnoštvo roditelja, rodbine i prijatelja kandidata. Svi kandidati su pokazali visoku razinu svladanog karataškog gradiva, koje se sastoji od piojedinačnih vježbi i poteza, preko kata, uključujući i demonstraciju borbi. Publika je uživala i pljeskom nagrađivala uspješne poteze. Polagali su se žuti, narančasti, crveni, zeleni i plavi pojasevi. Na kraju su se za uspomenu svi zajadno slikali i potom degustirali, skupa s publikom lijepu zakusku, koju su pripremili roditelji. Karate klub Porto tolero je tako zaključio i ovu uspješnu sezonu u kojoj su sudjelovali na 20 jakih domaćih i inozemnih turnira, sa kojih su donijeli 112 medalja, od čega 60 zlatnih, 32 srebrne i 30 brončanih. Borna je postao državni prvak u svojoj kategoriji i dobio zasluženu Nagradu Grada Ploče. Još ćemo vidjeti dali će Gradsko vijeće na današnjoj sjednici ove uspjehe vrijednog kolektiva nagraditi odgovarajućim učešćem u donacijama iz Proračuna za slijedeću godinu, u šta ne sumnjamo!srza @ 00:44 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 21, 2011
Već je nekoliko portala i blogera objavilo ovu vijest, ali ja osjećam potrebu iznijeti svoje mišljenje o tom događaju. Naime zid je pao i da će se to dogoditi, bilo je jasno svakome tko je tim putem prolazio, jer je bio izrazito vidljivo „napuhan“ prema cesti. I to se noćas i dogodilo. Šta je, tu je, sada to treba popraviti. Ne znam tko je djelomično zagradio cestu i izveo regulaciju prometa pomoću semafora, što znači da je na „zeleno“ slobodan i siguran prolaz slobodnom trakom ceste, koja nije pod odronom. Međutim stvar stoji tako da bi prolaz trebalo HITNO  zabraniti, jer nisu poduzete ni najminimalnije mjere zaštite prolaznika i vozila, naprimjer u vidu odgovarajućih privremenih , barem drvenih podupirača ili sl. Čak ni odronjena hrpa kamenja nije formirana tako da spriječi, u slučaju daljnjeg odrona, možebitnu nesreću. Dakle iz osobnog stručnog iskustva tvrdim da će i najmanji potres, ili pomak , ili nova kiša, srušiti onaj veliki kameni stup na ulazu kod Sveučilišta, i ako  se u tom trenutku netko nađe, može stradati. Zato pozivam odgovorne da ODMAH zatvore cestu za bilo kakav promet, dok se ne riješi pitanje osiguranja prometa, odnosno sanacije odrona! Ja ne vozim tim putem!
srza @ 01:14 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 20, 2011
U subotu, 17.12.2011. kako smo najavili, u hotelu BEBIĆ u Pločama održana je još jedna vrlo uspješna Pomorska noć, i tako potvrđena dugogodišnja tradicija. Sale hotela su bile odlično popunjene, glazba i štimung od grupe KOMPAS kao i uvijek izvrsna. Spiza odlična, a pića po vlastitim željama. Dočekala nas je lijepo servirana sala i zagrijan prostor, pa je zabava vrlo brzo dostigla „radnu temperaturu“ koja je održavana do jutarnjih sati. Novina je angažman male glazbene ekipe KRALJEVI NERETVE, koja je lagano muzicirala u pauzama Kompasa, ...jako dobro!

Večer je započela najavnim govorom g. Svemira Zekulića, predsjednika Udruge Višnjica, organizatora zabave. Zekulić je održao jedan jako lijepi, iskreni, topli i motivirajući govor, uz dobre želje i čestitke svima za Božić i Novu godinu.

Ples je otvorio Svemir sa svojom suprugom Lidijom i plesni podij je začas bio pun veselja.

Voditeljica Lora Lovrić nas je profesionalno vodila čitavu večer kroz zamišljeni program, uz javnu zahvalu svim sponzorima i donatorima, koji su svojim doprinosima omogućili ovu noć.

A u samom početku poznati tradicionalni nastup g. Petra Jelčića, doajena Pomorske noći, sa njegovom trubom. Čitavu večer su u hotelu vladale dobre vibracije i prijateljska atmosfera, koja nam zapravo stalno nedostaje u našoj prilično tmurnoj stvarnosti.

Na programu je bila i tradicionalna bogata lutrija, u kojoj je obradovano dvadesetak sretnih dobitnika vrijednih nagrada.

Želim na kraju istaknuti da je i ovom prigodom opet dokazano da u Pločama imamo idealne uvjete za pripremu i održavanje ovakvih i sličnih događanja u hotelu Bebić, i da uz malo truda i dobrog dogovora, možemo u svom gradu imati sve što nam treba i ne trebamo ići nikud van Grada.

Na samom kraju mala zanimljivost: Naš Zubac je dao za lutriju jednu svoju standardnu uslugu, koja je zapravo prilično vrijedna, ali nitko je nije htio uvrstiti u dobitke, valjda iz praznovjernih razloga!SponzoriKompasZekulići otvaraju plesPetar Jelčić i truba

Kraljevi Neretve iz Metkovića

Moja ekipaBekrije

Izvlačenje lutrijesrza @ 22:35 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
Natjecatelji karate kluba Porto Tolero sudjelovali su u subotu 17.12.2011. na turniru  KAŠTELA KARATE OPEN na kojem je ukupno sudjelovalo 627 natjecatelja iz 54 kluba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Naši natjecatelji osvojili su ukupno 11 medalja, od čega su 2 zlatne, 6 srebrenih i 3 brončane medalje.

U natjecanju pojedinačno ostvareni su sljedeći rezultati: 

 - u kategoriji mlađe učenice, kate Anamaria Maršić osvojila je brončanu medalju

 - u kategoriji mlađe učenice borbe +36 kg, Ivana Gradac osvojila je srebrenu medalju

 - u kategoriji mlađi kadeti -41 kg, Borna Petrović osvojio je srebrenu medalju

 - u kategoriji mlađi kadeti - 52 kg Kristian Mihalj osvojio je srebrenu medalju

 - u kategoriji mlađi kadeti - 57 kg Bruno Vlatković osvojio je srebrenu medalju

 - u kategoriji kadeti - 57 kg Matej Šendo osvojio je 2 mjesto

 - u kategoriji kadeti - 63 kg Đani Barbir osvojio je 3 mjesto 

U ekipnim  kategorijima ostvareno je sljedeće:

- mlađe učenice u sastavu Ivana Gradac, Anamaria Maršić i Lina Šutić osvojile su brončane medalje

- učenici u sastavu Borna Petrović, Lovre Gradac, Vedran Antičić i Luka Šendo osvojili su srebrene medalje

- Mlađi kadeti u sastavu Borna Petrović, Ivan Vuletić, Bruno Vlatković i Kristian Mihalj osvojili zlatne medalje

- i  kadeti u sastavu Đani Barbir, Bernard Peko, Robert Ružičanin i Matej Šendo također su osvojili zlatne medalje.

BRAVO ZA NAŠE MALE KARATAŠE!

srza @ 21:10 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, prosinac 17, 2011
Prije nekoliko dana je objavljena vijest da će se uz značajnu pomoć Grada (40%) napokon sanirati daleko najružnija zgrada u Gradu, koja kao takva egzistira već jako dugi niz godina.

To šta je to tako nikako nije čudno, jer u tu zgradu nitko nikad nije uložio ništa sve od vremena njene izgradnje 1970. godine. Jedino su razni stanari svojim nebuloznim i protuzakonitim nadogradnjama, uz neminovne učinke vremena i neodržavanja, učinili svoje.

Odmah su se različiti komentatori „digli na zadnje noge“ uz žestoko protivljenje da Grad ne može trošiti naše zajedničke novce na nečiju tamo privatnu imovinu. Nije da nisu dobrim dijelom u pravu, ali treba se zapitati dali Grad treba i dalje trpiti takav izgled zgrade, koja ima tako reprezentativnu poziciju? Odmah ću reći da ovaj put potpuno podržavam odluku gradskih vlasti, jer na ovaj problem treba gledati slično kao na parkove ili nešto drugo u Gradu, što pridonosi ugledu, ili pak sramoti grada. Ne smatram pritom da Grad treba potpuno pokloniti stanarima uložene naše novce, ali vjerujem da im se može pomoći tim ulaganjem, koje će oni kroz jedan duži period Gradu nadoknaditi.

Drugi je problem najava da će se fasada obojiti prema željama stanara! E tu se već nikako ne slažem, jer smo evo i upravo svjedoci šta se događa sa bojama na zgradi „Jahorina“, gdje izvođač, koji očito nema pojma o tome kako napraviti originalnu nijansu boje, kao od šale navuče nekakvu groznu rozu, umjesto crvene. Ovakva praksa je već neko vrijeme prisutna u Gradu, ali o tome u nekom drugom članku. Mora se znati da ove stvari nisu niti dozvoljene, jer je i boja fasade autorsko djelo projektanta, koje je zakonom zaštićeno. Mi građevinari odavno znamo da ako pituru nisi točno odredio boju koju treba izvesti, on ( tada se to odnosilo na Mustafu i Mrvicu) će staviti ili zelenu, uglavnom neprimjerenu, ili upravo ovakvu rozu! A kako u Gradu nema nitko ovlašten da vodi o tome računa, da jednostavno nadzire radove, to uglavnom prolazi u poznatom stilu „NIJE TO NAŠA INGERENCIJA“.Buduća ljepotica u novoj odori od skele i platna

srza @ 00:03 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 14, 2011
I ove godine će se u organizaciji Udruge «VIŠNJICA» održati najvažnija i najdugovječnija godišnja zabava u hotelu «BEBIĆ» u Pločama - 31. POMORSKA NOĆ, u subotu, 17.12.2011. Već sama najava sa brojem 31. dovoljno govori o dugoj i lijepoj tradiciji, koju gaje naši pomorski gospodarstvenici i svi, koji su s pomorstvom na bilo koji način povezani. Sjetimo se davnih početaka kada je 1977. godine pok. Ante Divić sa nekolicinom suradnika u hotelu «PLOČA» organizirao prvu Pomorsku noć u Pločama. Do danas je proteklo punih 34 godine i sada imamo 31. zabavu, što znači da je samo u par godina iz raznih razloga izostala.

Već od slijedeće 1978. godine Organizacijski odbor pod rukovodstvom gospodina Augustina Nikole Marevića, pa sve do 2009. uspješno i uporno se trude održati ovu lijepu tradiciju. Od 2010. novi predsjednik Udruge je gospodin Svemir Zekulić, kojemu želimo isto tako dugačko i plodno vođenje Udruge.

Udruga «VIŠNJICA» je na inicijativu Organizacijskog odbora osnovana 2001. godine, a kao osnivači su zapisani: Augustin Marević, Petar Jelčić, Ante Bebić, Ivica Marević, p. Srećko Erak, Miroslav Jurišić, Petar Musulin, Drago Burđelez, Mladen Milošević, Svemir Zekulić, Ante Šetka, Radoslav Jelavić, i Ivica Miličević. Naknadno su se učlanili još: Branko Đugum, Zoran Parmać, Dubravko Paskojević, Zdenko Pažin i Denis Malić.

Dugogodišnji uspješni predsjednik Upravnog odbora Udruge je bio gospodin Ante Bebić, sve do prošle godine. U svojim javnim obraćanjima Udruga stalno poziva na učlanjenje nove, mlađe članove, koji bi u budućnosti mogli nastaviti rad na aktivnostima Udruge. Udruga VIŠNJICA je inače osnovana sa slijedećim ciljevima i zadacima:

-         Promocija pomorske orjentacije Grada Ploče

-         Kulturno – zabavne aktivnosti

-         Humanitarne aktivnosti

-         Zaštita okoliša, i t.d.

Zabava se inače održava svake godine u čast Sv. Nikole, zaštitnika putnika i pomoraca.

Stalni problem Udruge je prostor u kojemu će se zabava održati, jer do danas u Pločama nema nijednog prostora u kojemu se mogu trajno održavati takve stvari. Tako je od već spomenutog hotela PLOČA zabava održavana u «Jadranu» u zgradi zvanoj Centrala, u bivšem Domu JNA, u hotelu «LABINECA», u Zračnoj luci Ploče.

Na Pomorskoj noći su uz naše domaće glazbene sastave nastupale mnoge zvijezde estrade, u svoja doba najpopularnije, kao: Gertruda Munitić, Zlatko Pejaković, Mucalo, Dražen Žanko i drugi.

Zabava redovito počinje nastupom gospodina Petra Jelčića, koji nam ispriča par zgodnih viceva ili kraćih storija, pa zatim izvadi čuvenu trubu i izvede svoju glazbenu točku. Uvijek je na programu dobra večera i piće po pristupačnim cijenma. Zabava se dobrim dijelom financira iz uvijek bogate i popularne lutrije. Naravno da su najvažniji financijeri sponzori i donatori, koji su pretežno iz redova pomorskog gospodarstva i Grada Ploče.Zabava uvijek prođe u pjesmi, plesu, veselju i dobrim vibracijama, a to je u početku i bila misao vodilja koja je dovela do zaživljavanja ove zabave, na kojoj bi se izgladile i poneke nesuglasice, koje bi možda nastale u živahnim događanjima, u tada prebogatoj aktivnosti u pločanskj pomorskoj privredi, kako tumači g. Ante Bebić, koji je bio sudionik večernjeg druženja u «PEĆINI», na kojemu se rodila ova ideja.Truba: Petar JelčićZoran Parmać i Kompasp. Davor WagnerAnaliziraju zabavuDruštvoŽenska ekipaDobro raspoloženje

srza @ 20:17 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
subota, prosinac 10, 2011
Jedna od najstarijih ulica u našem malom gradu, koju stari Pločani i danas zovu „Na asvaltu“ (a to ime je dobila zato što je tadašnja ulica Petra Bogunovića dobila prvi asfalt), današnja Rogotinska ulica, ovih dana dobija novi sloj asfalta. Odavno ta ulica vapije za novim asfaltom, trotoarom, koji je započet i raskopan prije par godina i tako nezavršen ostao do ovih dana. Napokon je došao red i na tu ulicu, pa je prije mjesec-dva izveden rad na uređenju oborinske odvodnje, i to na način da su izgrađena dva šahta, koja će navodno upijati vodu, koja u njih dolazi sa obližnjih cestovnih površina. Božemi prosti, mislim da je ovo prvi put da je netko projektirao, izveo i financirao takvo rješenje oborinske odbvodnje, i to u gradu na moru, sa svim ulicama u padu prema moru. Bilo je predviđeno još šahtova koje je trebalo izgraditi, ali se odustalo od njih, kad su pokušali iskope, pa pronašli da je sve živa stijena, ili glina, koja ne upija vodu. Kad su izvođeni radovi na trotoarima, upitao sam poslovođu zašto tako puno izdižu trotoare? Dobio sam odgovor da će se poprečni pad ceste okrenuti na sjeverni rigol za uzdužni odvod vode. Međutim sada nakon izvedenog asfalta je vidljivo da to nije napravljeno tako, a postojeći rigoli nisu uređeni, nego su samo djelomično presvučeni asfaltom, tako da su sada ozbiljna smetnja za prelazak vozilima preko njih, a vrlo upitna je i njihova funkcija odvođenja vode sa ulice. Na više mjesta su ostavljeni rigoli dubine do 25 cm, pa je to dobra prilika za slomiti auto. U garaže ispod ceste nije moguće ući, jer su pragovi preko trotoara neprelazna prepreka. A možebitni projektant, ako uopće ima ikakvog projekta, izgleda nije odredio gdje su potrebni najniži djelovi ceste, nego kad padne kiša, stanari štemaju dodatne kanale kako bi mogli prići zgradi, jer je upravo na mjestu ulaza u zgradu povelika lokva vode, dubine do 10 cm. Dakle naše ceste projektira kišnica, a ne odgovarajući projektant. Šta se tiče nadzora, predpostavljam da uopće nije angažiran nijedan nadzorni inženjer, koji bi vodio računa o ovim stvarima, jer za čitavo vrijeme izvođenja radova nisam vidio nijednu stručnu osobu, koja bi mogla obavljati nadzor! Nevjerojatno ponašanje investitora-Grada Ploče, koji naše novce troši na radove koji neće biti u primjerenoj funkciji.

srza @ 00:14 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
petak, prosinac 2, 2011
 

KUKURIKU koalicija u Domu kulture u Pločama

Održan je predizborni skup koalicije u dobro popunjenoj dvorani, na kojemu su predestavljeni većina kandidata sa liste za našu izbornu jedinicu, na čelu sa Arsenom Baukom sa Brača. Iz našeg kraja nema nijednog kandidata, tek iz Dubrovnika. Čini mi se da je ova koalicija prilično samouvjerena u veliku pobjedu, a povijest nas uči da je bolje biti oprezniji u izjavama i jači u akcijama. Sasvim demokratski na ovom skupu se razvila diskusija, koju sam ja iskoristio za nama prevažno pitanje: Dali možete potvrditi da će vaša koalicija, ako pobijedi pomoći da se makne trafostanica i dalekovodi van grada, jer sadašnja i gradska, i državna vlast očito nije sklona poštivati odluku građana? Vodeći ljudi sa liste su dali malo uvijene načelne odgovore, jer su bili nepripremljeni na to, ali je zato predsjednik SDP Ploča Ivo Karamatić jasno i glasno objasnio da se trafostanica i dalekovodi moraju apsolutno odmaknuti na sigurnu udaljenost. Također je već u najavi objasnio da Kukuriku koalicija ipak ne namjerava graditi Termoelektranu na ugljenu Pločama, kako je u jednom trenutku bilo nepromišljeno najavljeno. Domjenka nije bilo, kažu, u skladu sa recesijom u državi.

 

HDZ i HGS u Domu kulture u Pločama

Održan je predizborni skup ove koalicije HDZ i Keruma pred prepunom dvoranom, sa predstavljanjem kandidata sa izborne liste za 10. izbornu jedinicu sa prilično pretjeranim i kičenim, izvještačenim navijačkim rekvizitima u obliku kapa,šalova i zastava. Govori su bili vatreni i u stilu stranaka, sa predviđanjima sigurne pobjede, unatoč najava brojnih anketa i medija. Iz našeg kraja na 8. mjestu liste je Smiljan Mustapić, načelnik općine Slivno.Poslije je upriličen domijenak. Diskusija i pitanja nisu bila na programu!Foto Ivona

HSP dr. Ante Starčević i HČSP u Domu kulture u Kominu

Pred dobro popunjenom dvoranom kominskog Doma održan je predizborni skup  i predstavljanje liste kandidata na kojoj je na 13. mjestu naš sugrađanin Josip Miletić ispred HČSP. Po mom ukusu isto dosta pretjerano i usiljeno glasno navijanje, koje možda ne oduševljava prisutne. Nositeljica liste Ruža Tomašić je održala vrlo dobar predizborni govor sa pojašnjenjemizbornog  programa nazvanog R-7 (Ružinih 7), sa pozivom da se prestane sa crveno-crnim podjelama. Sve točke programa su sasvim prihvatljive, a nositeljica liste zrači domoljubljem i voljom da uloži sebe za dobrobit Hrvatske. Moj dojam je da neće pogriješiti onaj tko je zaokruži. Nije bio domjenak, nego piće za osvježenje.

 

HSS,STRANKA UMIROVLJENIKA i STRANKA ZELENIH u Domu kulture u Pločama

U solidno popunjenom Domu Kulture predstavljena je izborna lista čiji je nositelj Stipo Gabrić-Jambo. Bio je tu i državni tajnik Karlo Gjurašić i bivša županica Mira Buconjić, dr. Sanda Tešanović. Iz našeg kraja jedino Jambo. Jambo je izložio svoje djelovanje u Saboru na rješavanju potreba našeg kraja i nabrojio mnoge riješene projekte i pomoći, posebno u uređenju sakralnih objekata, kao i svoj zaista plodonosan humanitarni rad. Skupu su se ukratko obratili i ostali nazočni kandidati sa liste. Poslije je naravno bio obilan domjenak u skladu sa Jambinim običajem. Čini mi se da je najzadovoljniji te večeri bio predsjednik HSS Zdenko Mateljak-Šinto, kao domaćon, zbog stvarno velikog odaziva publike njihovom skupu. 

HDZ i HGS ispred spomenika palim braniteljima u Pločama

Po drugi put u par dana nas je obišao HDZ/HGS konvoj, ali sada sa nositeljicom svih lista, premijerkom i predsjednicom HDZ Jadrankom Kosor i Kerumom zajedno sa svim kandidatima na listi i prvim na listi ministrom Brankom Bačićem. Kosor je održala vatreni govor sa izraženom nadom u pobjedu i sa svim već dobro poznatim stajalištima. Na ovom skupu je bilo začuđujuće malo ljudi, ako ne računamo dva autobusa sa pridošlim stranačkim dužnosnicima i ovećom grupom profesionalnih navijača u plavim jaketama i šalovima. Bila je pridodana i veća grupa radnika iz Luke sa kacigama, zastavama i bengalkama, samo ja ne poznajem skoro nikoga među tim našim lučkim radnicima.

SRETNO SVIMA NA IZBORIMA!

srza @ 23:56 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare