Moj internet dnevnik
Blog - listopad 2009
srijeda, listopad 28, 2009

Prije par dana, 26.10.2009. bio sam prisutan na svečanosti proslave 20. godišnjice osnutka prvog ogranka HDZ-a u Hrvatskoj, koji je osnovan u Pločama, što nam može služiti na čast, kao i mnogi drugi događaji u kojima smo bili prvi u Hrvatskoj u danima stasanja naše mlade države. Ovom prigodom se pridružujem mnogim čestitarima i HDZ-u želim napredak u razvijanju stranke i demokracije u Hrvatskoj.

Svečanosti su bili prisutni mnogi visoki uzvanici i gosti, na čelu s predsjednikom hrvatskog sabora g. Lukom Bebićem.

Prikazan je odličan dokumentarni film autora Ante Šunjića Bana u kojemu je opisana povijest i događanja u našem kraju od osnivanja HDZ-a 1989. do danas, a napose dani Domovinskog rata i saživljavanja demokracije.

 Samo ipak moram primjetiti da u filmu nema snimaka našeg vrijednog snimatelja i kroničara grada g. Duška Milanovića, koji ima nepreglednu video dokumentaciju, ali ona iz nekih razloga stoji zabunkerirana u njegovoj arhivi. Kao digresiju upućujem apel odgovornima da ispitaju šta se oko toga događa i u suradnji s Duškom nađu način da se objelodane vrlo vrijedne njegove arhivska snimke.

Zatim su održani prigodni govori od svih važnijih sudionika, u kojima je g. Branko Bačić rekao da se neće zaustaviti radovi na autocesti, pa ni na Pelješkom mostu, ali će se ponešto usporiti (bez spominjanja ikakvih opipljivih rokova). U tome ga je podržao i g. Luka Bebić, ali sam dan prije bio u Staševici, gdje sam doznao i vidio da su radovi potpuno zaustavljeni na tom dijelu autoceste.

Saborski zastupnik Frano Matošić je po svom običaju bulaznio o tome kako je HDZ oslobodio Hrvatsku i isključivo zaslužan za višestranačje u Hrvatskoj, što naravno nikako ne stoji.

Sada dolazi ono što me muči i što ne mogu preskočiti. Naime g. Luka Bebić ja na kraju svog izlaganja rekao da on mora otići, letiti za Zagreb, jer ujutro ima mnoge poslove. Iza njega je slijedio nastup našeg čuvenog i cijenjenog ansambla "FILIP DEVIĆ" iz Splita sa mješovitom pjevačkom klapom i plesnim ansamblom svjetske slave.

Kad je g. Bebić krenuo, za njim se je digla skoro čitava dvorana, da bi se s njim pozdravila, umjesto da je njega i njegovu ekipu ispratio gradonačelnik Krešo kao domaćin.

Naravno, kad su već izišli u predvorje, gdje je već bila priređena bogata slavljenička zakuska, nisu se vratili u dvoranu, nego navalili na žderačinu i pijačinu, potpuno neprimjereno i nekulturno, ostavivši otvorena vrata i ometajući daljnji nastup ansambla svojom nekontroliranom galamom, pa su ometali i nas preostalih dvadesetak skoro čitav sat do kraja nastupa, kojega su profesionalci Splićani priveli kraju uz osmjehe. Meni i ostalima u dvorani nije bilo nimalo smiješno, već žalosno i sramotno, da u zemlju propadneš. A baš me zanima dali je HDZ platio nastup Splićanima, koji je inače vrlo vrijedan kulturni događaj, nama jako rijetko dostupan.

Tako je naš novi DOM KULTURE u porođajnim mukama zapravo bio poprište silne nekontrolirane, stihijske, nekulture.Dernek u predvorju radiUmjetnici i dalje uz usiljeni smješak nastupajuP.S.  Oprostite na lošijoj kvaliteti fotografija, jer su snimljene priručnim mobitelom.


srza @ 23:22 |Komentiraj | Komentari: 52 | Prikaži komentare

Nekidan se oženio moj sin i na naše veliko zadovoljstvo čitava fešta od momačke i cijeli tjedan do svadbe, uključujući i svadbu održanu u Hotelu BEBIĆ u Pločama je protekla u najboljem redu i veselju. To međutim, nije glavna tema ovog posta.

Tema ovog posta je sudjelovanje djece iz Udruge RADOST Ploče u našem veselju. Naime, mladenci su se odlučili da im klinci iz Radosti uz malu pomoć svojih voditelja i roditelja, izrade pozivnice za svadbu i svadbene poklon paketiće-vrećice sa levandom. Udruga Radost je to objeručke prihvatila i nastala je velika akcija ručne izrade pozivnica sa desetak raznih tema, ali svaka je ponešto drugačija i puna dječje radosne duše i mašte. Trebalo je doživjeti dječju radost i njihovu "važnost" i ushit, jer oni rade nešto konkretno i korisno. To je neopisiv osjećaj da je napravljen puni pogodak i da su svi sudionici učinili prije svega veliku radost djeci, a i moji mladenci su bili izuzetno zadovoljni prelijepim pozivnicama i poklonima kojima su obradovali svoje uzvanike.

O kvaliteti radova ne moram trošiti dodatne riječi, jer će vam fotografije to zorno pokazati.


srza @ 00:44 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare