Moj internet dnevnik
Blog
subota, travanj 12, 2014
U internetskoj prepisci između mene i g. Pavlovića ovih dana, više puta je čovjek ponovio da ja lažem, da on nije imao nikakve veze sa lokacijom Trafostanice. Ponovio je to i u radio emisiji HRT radija urednice Silvije Selebrini „Eko radar“ 09.04.2014.

Kako ja nikad ne lažem za razliku od „Prodavača magle“, objavljujem zapisnike sa sastanka iz 2004 iz kojih je lijepo vidljivo tko je bio sudionik dogovora o novoj lokaciji Trafostanice i na čiju inicijativu je dogovor održan.

 photo Scan_ZapisniknovalokacTS_01_zpsf8f0fb49.jpg

 photo Scan_ZapisniknovalokacijaTS_02_zps3409f7d9.jpg

 photo Scan_ZapisniknovalokacTS_03_zps3e98e175.jpg

 photo Scan_ZapisnknovalokacTS_04_situac_zps6d3583c2.jpg

srza @ 21:27 |Komentiraj | Komentari: 86 | Prikaži komentare
utorak, travanj 8, 2014
Vidim da si mi internetom odgovorio na moja javna pisma i apele vezane za zagađenja koja dolaze iz Luke Ploče. Zapravo nisi odgovorio na te apele. Osjetio si se pomalo prozvanim, što djelomično i je bila namjera pisama.

Kažeš da se mi međusobno razlikujemo po tome koliko volimo ovaj grad. To je najveća istina koju si napisao. Pa ti ga Đoko uopće ne voliš. Šta si ti kao dugogodišnji menađer u Luci doveo, organizirao, koja si radna mjesta otvorio? Pogledaj tužnu sliku nekadašnje Luke koja je dugo bila okosnica i poluga gospodarstva. Pogledaj otužna lučka skladišta koja zjape prazna, ali dotle rastu li rastu gomile ćumura. Zar se menađer sa cca 70.000 Kn mjesečne plaće ponaša na način da zaustavi sve osim ćumura i dovede Luku pred kolaps u kojemu može kazati da nam je u ovoj situaciji jedini spas izgraditi termoelektranu. Hvala ti na uvjeravanjima da bi od termoelektrane živjeli bolje i imali čišći zrak. Slobodno daj otkaz svojim „Prodavačima magle“ Begoviću i Jurčeviću. Vrlo su nespretni, nepripremljeni, ne znaju odgovore na 80 % pitanja, koja im postavljaju građani-„neuke ovčice“.Jurčević ide toliko daleko da piše javno da nas gradonačelnik Metkovića g. Božo Petrov straši neprovjerenim podacima, a ekološke studije još nisu gotove. Zar on ne zna da je čak i nama „neukim ovčicama“ jasno da ga treba priupitati: Temeljem kojih nepostojećih ekoloških studija on i ostali „Prodavači magle“ nas uvjeravaju da od TE nema nikakvih štetnih posljedica? Ovo je ipak malo previše podcjenjivanja!!

Dakle potpuno je jasno tko je naš kraj doveo u situaciju da nismo našim mladima stvorili uvjete za radna mjesta i kvalitetni život, a cijelo vrijeme si primao itekako dobru plaću, koja te je trebala stimulirati na takve aktivnosti. Kad kažeš da si vrlo ponosan da je Luka i kad nije imala posla redovito isplaćivala plaće, odmah mi pada na pamet da tu vjerojatno ima mjesta za širu istragu DORHA, jer zaista nema logike da takva firma može redovno isplaćivati plaće, a posao je skoro potpu no blokiran. To hipotetski može samo netko tko je već „nezakonito“ osigurao neke čudne novce, ili ga financira neka čudna tajnovita sila, pa se na kraju pokaže da ta sila želi izgradit mastodont iz kojega će na kraju oni profitirati, a mi „ovce“ ćemo imati bolešćine i smrt?

Nemoj me niti pokušavati posvaditi sa svojim Hercegovcima. Među njima imam mnoštvo iskrenih i dobrih prijatelja i rodbine. Moja kritika ne ide Hercegovcima, ali sam sigurno i legitimno nezadovoljan što ti godinama preferiraš Hercegovce, dok su moji Pločani ostajali kratkih rukava.

Šta se tiče Luka Ploče Gradnje, upućujem te na tekst koji je vrlo dobro detektirao Ranko Barbir na svom Facebook profilu u kojem je prava istina!

Kažeš da je iz svake moje rečenice vidljivo da mi je žao što Luka nije propala. Mogu ti reći da mi je zaista žao da je od nekadašnjeg giganta najviše tvojom zaslugom Luka dovedena pred propadanje. Ali ako i dalje budeš pratio moj blog vrlo brzo ćeš na njemu naći natuknice kako bi se Luka mogla organizirati i procvjetati u punom smislu tako da mladi ne budu izgubljeni, da im se vrati nada da je moguće ostvariti radna mjesta, ali bez tebe. Ti si imao dugogodišnju priliku i nisi je iskoristio.

Kažeš da mi poklanjaš stanove po Londonu i inozemstvu, ako nađem da postoje! Ne znam odakle su izronili stanovi u Londonu, jer ako čitaš moj tekst, ja nisam nigdje spomenuo takve stanove? Valjda je proradila nečista savjest koja ti ne da mira? U svakom slučaju  ja javno sa zahvalnošću prihvaćam poklon, samo nemoj da ispadne da su stanovi na tuđem imenu pa se ne budem mogao u zemljišniku uknjižiti!

Veliki dio mog pisma se odnosi na zla koja si već instalirao u Gradu, ali o tim stvarima kao da nemaš volje pisati. Osim notorne laži da sa lokacijom Trafostanice nemaš ništa, a dobro znaš da postoje dokumenti iz 2004. kada je dogovorena ova lokacija na tvoj zahtjev i uz tvoju potpunu podršku. Također nas krivo informiraš, da na novom Terminalu tekućih tereta nije predviđeno 12.000 m3 kemikalija, a dobro znaš da smo oko toga lomili koplja još u fazi ekoloških studija, koje si ti na kraju ishodio putem plaćenika tzv stručnjaka, koji se prodaju za malo škuda.

Šta se tiče strahovlade, preporučujem pismo Vlahe Orepića, kao i istup sa mirnog prosvjeda protiv lokacije trafostanice, preporučujem hrabri istup radnika Luke Nina Bogunovića i.t.d.

I na kraju da spomenemo glavni motiv mog pisma a to je potencijalna izgradnja termoelektrane na ugljen usred Grada, tj u Luci Ploče, našem zajedničkom zavičaju kojega možeš imati samo na jednom mjestu. Tvrdiš da Luka nema novaca (naravno) za investiranje. Ali kažeš, da bi ako dobije šansu investirala u studije. Te studije jasno je, koštaju jako puno novaca, ali bi ti riskirao bez obzira šta bi studije pokazale. Pa naravno da bi riskirao, kad već znaš da imaš stručnjake za pravljenje studija po narudžbi (kao npr za Terminal tekućih tereta).

Na kraju, ukoliko zaista inzistiraš na stajalištu da je TE dobra za naš kraj, preporučujem preispitivanje savjesti.

 photo PrascaroninaLuka_06_zpsab76e889.jpg

srza @ 20:58 |Komentiraj | Komentari: 58 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 6, 2014
 photo P7190127_zps52cd19b3.jpg

 

Prije nekoliko dana sam ti pisao na blogu kako me gušiš, ali baš doslovno gušiš, na način da me prašenje sa tvojih gomila ćumura guši i tjera dalje od Luke.

Kako vidim ipak nemaš sluha za te probleme, briga te je samo za Luku, a za nas građane ni najmanje. Mjere koje bi morao poduzeti ipak nešto koštaju, a tvoj interes je isključivo novac. Stoga te proglašavam mojim smrtnim neprijateljem protiv kojega ću se boriti kako se kaže „svim dopuštenim sredstvima“. Sredstva će biti prije svega informacije o tvom radu u Luci.

Na mjesto direktora Luke si došao prije više od dvadeset godina pomoću šamarčine kojom je potjeran bivši direktor. A bivši direktor je potjeran u trenutku kad je njegoa strahovlada dosegla najvišu i nepodnošljivu razinu .Tvoja strahovlada  uz masovnu ispomoć mnogobrojnih doušnika koji šire nevjerojatan strah, nitko ne smije ni zucnuti, jer  odmah stiže odmazda.

Sve mi se čini da je isteklo i tvoje vrijeme, jer je tvoja   strahovlada možda i prešla razine strahovlade bivšeg direktora.Ovih nam dana to dodatno daješ na znanje ozbiljnim prijetnjama izgradnjom Termoelektrane na ugljen u Luci Ploče, u srcu Neretvanske zlatne doline. Daješ nam bahato na znanje i da si ti gospodar života i smrti i da praktično samo ti odlučuješ hoćeš li ili nećeš graditi to zlo, a nakon izgradnje i naplate vrlo izvjesne ogromne provizije (?) ćeš se povući u mirovinu u neki od tvojih stanova, a nama ćeš ostaviti bolesti i smrt. Vjerujem da ti to ovaj put neće proći, jer sam duboko uvjeren da će se prije dogoditi da ćemo mi građani potjerati tebe, nego ćeš ti potjerati svih nas sa naših ognjišta, a ti slobodno možeš otići u svoje  stanove, ili u rodnu Hercegovinu, odakle si i došao. Istina dugo sam se zanosio da si ti jedan od nas – Pločanin, ali po tvom dugogodišnjem ponašanju kad zrelo razmislim ti si zapošljavao mahom ljude iz Hercegovine, a „svoje“ Pločane si uporno držao na distanci (da ne bude zabune-protiv Hercegovaca nemam ama baš ništa, ali imam protiv toga da Pločani ne dobijaju posao). Zapravo si ti jedna najobičnija izdajica koja više ne zaslužuje biti s nama i glumiti Pločanina, dite s „Crne rike“.

A kad bolje razmislim, pa ti si osoba koja nam je izmislila i donijela mnoga zla, umjesto dobra, jer si dugo na poziciji s koje si mogao i morao činiti dobro. Doveo si nam hrpe i hrpe

ćumura, koji nas guši prašinom već mnoge godine, a zbog ćumura si izgubio mnoge dugogodišnje partnere koji su promijenili luku.

Držiš nam neispravnu opremu za prekrcavanje glinice, koja nas svojom prašinom ništa manje ne zagađuje.

Gradiš nam tzv Terminal za tekuće terete u sklopu kojega ko zmija noge kriješ odjel sa

12.000 m3 kemikalija. Neke od tih kemikalija imaju karakteristike da se moraju čuvati na temperaturi -200 stupnjeva Celzijusa, inače eksplodiraju!

Gradiš nam pogon za biodiesel u kojemu će pogon biti iskorištena ulja i životinjske masti od kojih ćemo morati bježati, jer će smrad biti neizdrživ.

Upropastio si tvrtku Luka Ploče-Gradnja, jednu malu, solidnu tvrtku, koja je u Luci uvijek mogla imati posla, ali ne ti si je namjerno doveo na najniže grane, kako bi je mogao prodati za male novce svom prijatelju Hercegovcu Muciću. Taj Mucić danas zgrće pare sa plovnim bagerom na ogromnim iskopima za Terminal rasutih tereta.

Na tvoj zahtjev je trafostanica i 3 dalekovoda po 110 KV došla u središte grada. Prijetnja za zdravlje nas i naše djece, da ne spominjem kako nakaradno to izgleda već danas, kad se je tek počela graditi.

Prije si nas uvjeravao da terminal za rasute terete gradite samo zbog odmicanja hrpa sa ćumurom dalje od grada, a mi naivci tek sada vidimo da je od početka to bio podmukli plan za instaliranje Termoelektrane na ugljen usred grada, uz tvoje bezočno uvjeravanje da će nam zrak biti čistiji nego dosada.

Sada je jasno da su i zadnji lokalni izbori bili investirani od tebe ili zasad nepoznate grupacije na način da silom ili milom, svakako u manirama zločinačke organizacije osigurate većinu u Gradskom vijeću, da biste mogli donijeti odgovarajuće odluke na Vijeću, koje bi vam omogućile Termoelektranu.

Ne vjerujem da tvoji prsti nisu i u izgradnji brane na Neretvi iznad Komina, jer će ta brana za nekoliko godina zaslaniti i uništiti prirodu ispod brane tako da će ostati samo spaljena zemlja, na kojoj više neće trebati štititi prirodu, jer prirode neće više biti, a tebi i takvima će se širom otvoriti vrata za pretvaranje naše Neretve u veliku industrijsku zonu. Nastavit će se.....

srza @ 16:39 |Komentiraj | Komentari: 101 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 3, 2014
Ne mogu a da se ne osvrnem na pismo koje je gradonačelnik Vejić prije nekoliko dana uputio premijeru Milanoviću. Pa ti si čovjeće potpuno izgubio busolu, ne znaš tko ti glavu nosi!

U pismu lijepo navodiš da su građani još 2010 godine zahtijevali izmještanje TS iz srca Grada, a ti danas, dakle nakon 4 godine pišeš pismo Milanoviću!? Preskačeš da je tvoje Gradsko vijeće(dok je bila HDZ vlada) donijelo odluku da se TS mora pomaknuti i da su potpisi 25% građana prihvaćeni kao provedeni referendum. Također da je uveden moratorij i zabrana izdavanja Potvrde glavnog projekta. HEP je tada prihvatio izmještanje TS, ali tvoj zadatak je bio promijeniti Prostorni plan. Ti ga ni dan danas nisi promijenio, već si naprotiv izdao nalog da se TS ucrta i u novom planu na spornoj lokaciji!? NEČUVENA MANIPULACIJA SA VOLJOM GRAĐANA. i sada, nakon 4 godine ti tražiš da se ministrica graditeljstva očituje jeli ispoštivana procedura kod izdavanja dozvola. Potpuno je jasno da samo ti nisi ispoštivao proceduru, nego si kao stranka u postupku dopustio da se dozvole ishoduju. SRAM TE BILO ŠTA NAS POKUŠAVAŠ UČINITI DEBILIMA, i još misliš da te to može iskupiti. Ako ne znaš šta trebaš uraditi u ovoj situaciji, a očito je da si potpuno izgubljen-ODSTUPI.

srza @ 17:27 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
utorak, travanj 1, 2014
 photo PrascaroninaLuka_04_zps67599460.jpg

 photo PrascaroninaLuka_03_zps3ad88833.jpg

srza @ 22:31 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 30, 2014
Evo još jednog otvorenog pisma kojega je naš sugrađanin g. Tomislav Žderić uputio kao javno pismo gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća i vijećnicima. Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća sam zahtijevao da se pismo pročita, ali sam odbijen sa obrazloženjem da će oni obavijestiti vijećnike o pismu. NE MOŽE SE ZAUSTAVITI REUTERS!

 

 photo Scan_PismoT17D0deri1070_01_zps423bf0ed.jpg

 

 photo Scan_PismoT17D0deri1070_02_zpse8224543.jpg

 

 photo Scan_PismoT17D0deri1070_03_zps7a6cccf5.jpg

srza @ 19:52 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
subota, ožujak 29, 2014
Jučer, 28.03.2014. je održana 8. sjednica Gradskog vijeća Ploča u Pučkom otvorenom učilištu. Glasnogovornica Grada gđa Lora Lovrić je pokušala u skoro direktnom prijenosu izvještavati o događanjima putem facebook profila: Grad Ploče službeni profil. Po mojoj ocjeni direktnog sudionika sjednice to je urađeno toliko neprofesionalno, iskrivljavajući sliku tijeka sjednice, sve u službi valjda nalogodavca, na način da je to jako sramotno, pa preporučujem gđi Lori da se ubuduće suzdrži takvog načina falsificiranja istine. Ako očekujete da ćete pravu istinu o tijeku sjednice čuti na reprodukciji tonskog zapisa na RPP, onda ste se prevarili, jer su počeli frizirati tonske zapise, tj falsificirati, o čemu sam danas govorio na GV. Lori to nije podatak za prenijeti javnosti! To se nikad nije dogodilo dok je na RPP bio Mimo Barbir!

Zato ću vam ja u nekoliko navrata prikazati događanja na sjednici u svrhu poštenog informiranja, i sve što je moguće dokumentirati.

Naprimjer ja sam gradonačelniku postavio slijedeće pitanje:

ZDRAVKO SRZENTIĆ

Gradski vijećnik

Ploče, 28.03.2014.

Predmet:

Pitanje gradonačelniku

Pitanje glasi:

Zbog čega gradonačelniče mislite da bismo mi gradski viječnici trebali pozitivno ocijeniti vaš rad u proteklom periodu pod točkom 8. Izvješće o radu gradonačelnika.

Dali mislite da je razlog vaše nepoštivanje odluke Gradskog vijeća i neprovođenje te iste odluke o izmjeni PPUGP za izmještanje trafostanice van centra grada, kojom je uveden moratorij i zabrana izdavanja potvrde glavnog projekta i to sve nakon što su potpisi građana prihvaćeni kao uspješno proveden referendum da se TS izmjesti. Vi ste kao stranka u postupku propustili reagirati i praktično dozvolili ishođenje dozvole za rad. Sada ćete se suočiti s gnjevom razočaranih i prevarenih građana, pa i nas gradskih viječnika.

Ili možda mislite da ste to zaslužili javnom i širokom podrškom suludom projektu Termoelektrane, koju nam žele uvaliti ljudi kojih se tiču samo njihovi financijski interesi, a ni najmanje ih nije briga što bi nam upropastili čitavu dolinu Neretve i primorje od Stona do Makarske, uključujući i Pelješac. Nama svakako ta energija nije potrebna, a donijela bi nam neizmjernu štetu, bolesti i smrt. Žrtvovati nas za nečije tuđe interese nije zadatak gradonačelnika nego rad u interesu dobra za građane. Ako pod dobrom za ovaj grad mislite na navodnih 40 milijuna rente, kako biste bez ikakvog rada mogli nastaviti „vladati“ onda to nije ono što građani očekuju od vas. Nama treba gradonačelnik, koji će skupa sa suradnicima naći načina kako i od čega živjeti, a tvrdim da imamo načina, ali na tome treba raditi i raditi!!

Molim pismeni odgovor.

 

Ili vijećnik Bule postavlja pitanje gradonačelniku da sa DA ili NE odgovori dali je on za izgradnju trafostanice na trenutnoj lokaciji i dali je za izgradnju termoelektrane na ugljen u Pločama. Gradonačelnik bez da trepne odgovara da je on protiv ove lokacije, a za termoelektranu je protiv ikakve odluke prije edukacije. Kad usporedite podatke iz mog pitanja gore navedenog, onda možete vidjeti SAV JAD TAKVOG PONAŠANJA. Ne mogu vjerovat da nas gradonačelnik smatra totalno retardiranima, ili djecom iz vrtića.

Usput našoj Lori je važniji podatak da je vijećniku Buli izrečena opomena s oduzimanjem riječi, i to potpuno nezasluženo u maniri najtežeg staljinizma provođenoj od strane predsjednika GV.

Također sam tražio da se Gradsko vijeće izjasni o težoj povredi radne discipline od strane gradonačelnika zbog toga što mi nije odgovorio na pitanje postavljeno na 3. sjednici Vijeća. Pitanje je bilo vrlo jednostavno i glasilo je: Šta mislite tko je mogao izrađivaču izmjena i dopuna PPUGP izdati nalog da se lokacija trafostanice ne promijeni iako je postupak izmjena pokrenut s glavnim ciljem izmještanja lokac ije TS van centra grada?

Nastavit će se........

srza @ 13:18 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 19, 2014
Evo i dalje ćemo ponovno objavljivati slike koje se svakodnevno mogu vidjeti iz Luke Ploče da nas podsjete na to kako oni drže do obećanja i kako čuvaju naše zdravlje. Sad nam ponovno tumače da će napraviti termoelektranu po najsuvremenijim svjetskim standardima. Oćemo li opet zagucat njihov mamac? Ako im prođe ova priča moš mislit koliko će držati do današnjih obećanja! ZATO OSTANIMO BUDNI I NE DOZVOLIMO MANGUPIMA DA OD NAS PRVE IDIOTE!

 photo zdravko2_Ban_zps960d3374.jpg

srza @ 21:44 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 18, 2014
 

Malo sam se zabavio slažući fotomontažu kako bi otprilike trebala izgledati termoelektrana u Luci Ploče, koju ovih dana Luka d.d. naveliko nastoji ljudima progurati kao nešto dobro, dapače spasonosno za nas. Ovom prilikom neću na tu temu, ali ću vam nastojati prikazati kako bi to izgledalo- kakav bi to monstrum bio usred Grada.

Sami izgled možda nije projektiran baš ovako, ali ono što je točno je da je lokacija usred Luke-dakle Grada Ploče.

Točan je podatak o visini dimnjaka od 140 m!

Na mojoj fotomontaži su točno određeni omjeri visina, prema poznatoj visini dizalice za prekrcaj kontejnera.

Vidjet ćete kote visina slijeva na desno, ali zbog veličine slike nisu baš čitljive, pa ću vam ja navesti te visine:

  1. slijeva na desno visina dizalice za kontejnere = 90 m
  2. visina 3 zvonika naše crkve bez križa = 146 m
  3. visina zvonika crkve u Pločama-bez križa =48,5 m
  4. Visina projektiranog dimnjaka = 140 m
 

Prema zvoniku kao poznatoj građevini svatko može steći dojam  o toj termocentrali.

Namjerno nisam nacrtao crni dim koji kulja iz dimnjaka da nebi ispalo da idem nekoga strašiti. Ali sam zato nacrtao lagani bijeli dim sa znakovitim siluetama mrtvačkih glava. Ja se naime bojim dimnjaka iz kojih nema crnog dima, ali zato i dalje u zrak cure 24 kancerogene stvari i teški metali, kao u Plominu. Okolo zaista raste zelenilo , a zrak truje ljude. Kažu

Da u susjednom Rapcu turizam cvjeta, ali to oni vrlo vješto skrivaju od turista. Ako ideš na internetu naći Plomin i njegove termocentrale- nećeš ih naći jer su jako dobro zamaskirani. Probajte i vi!

Eto za sada toliko, da imate o čemu malo mozgati!

 photo Scan_Fotomonta17E0aTE_02_zpsa121828d.jpg

 

DODATAK:

Naknadno sam dobio ispravnije mjere zamišljene Termoelektrane, pa vam ih iznosim.

Naime visina dimnjaka nije 140 m, nego 230 m, što je visina od skoro PET zvonika naše crkve!! Visina najvišeg zatvorenog dijela objekta - kotla je 105 m!

Na ovaj način korigiram gore navedenu sliku, koju najbolje možete sebi predočiti ako stanete ispred zvonika i zamislite visinu od pet zvonika!?

srza @ 22:27 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 16, 2014
 photo Prascaronina02_zps902f183a.jpg

Prije nekoliko dana zapuhala je nejaka bura. Bila je dovoljna da podigne ugljenu prašinu sa hrpa u Luci. Krenuo sam nekim poslom u donji dio grada (kod pošte). Odmah sam osjetio gušenje, jer moja napadnuta pluća odmah detektiraju opasne ugljene čestice. Morao sam se isti čas okrenuti odakle sam i došao.

Dakle Đoko, prijatelju od malih nogu, molim Te da odmah obustaviš sve aktivnosti na uglju, jer ja to ne mogu podnijeti. Siguran sam da u ovom gradu nisam sam. To Ti pobliže može objasniti cijenjena doktorica Buba, Tvoja supruga. Nadam se da ćeš uslišiti ovaj moj vapaj. Ne trebam ti niti spominjati šta bi nam radila termoelektrana na ugalj, koju ti uporno ovih dana zagovaraš. Ako ne budeš imao sluha za ovaj problem , ja ću biti prisiljen na otvorenu i bespoštednu borbu za život, u kojoj bi mi Ti nažalost bio smrtni neprijatelj!

Prijateljski pozdrav!

srza @ 21:05 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 6, 2014
Preslušao sam popodne snimku Okruglog stola na temu Termoelektrana na čumur u Pločama.

Dični gradonačelnik je pokušao mene spominjaati, predpostavljam ne po dobru, znajući da danas nisam sudionik Okruglog stola , jer sam morao nakratko u bolnicu. Nije korektno, ali su ga zaustavili. On meni nebi pružio priliku odgovoriti, a ja evo njemu dajem priliku da javno odgovori na internetu.

Posebno mi je degutantno bilo Vejićevo uporno tumačenje da je on dužan svakom inicijatoru ulaganja dati šansu. Također da su njihove namjere potpuno čiste i transparentne. Pitam kako misli da su namjere lobista i njega iskrene, ako oni i sad drže fige u đepu skrivajući nam istinu o planu izgradnje TE snage 2X800 MW!! Ako oni to zovu iskrenim i transparentnim onda čovjek ostane bez teksta.

Da je bilo iskrenog pristupa onda bi odmah objavili svu strahotu svog plana, ali ne, neće oni to tako. Tvrde da imaju namjeru sve predstaviti i pojasniti svim građanima kojih se to tiče i da je ovo samo prvi korak u proceduri. Teška LAŽ! Za pojašnjavanje i predstavljanje građanima nikako nije obvezna Odluka o pokretanju procedure ucrtavanja u PPDNŽ. Jer kad bi Gradsko vijeće donijelo takvu odluku, ona se više nikad ne može povući svatko nam može reći: pa viste se izjasnili da je to vaša volja putem „demokratski izabranih vijećnika“! Zašto navodnici na demokratski izabranim vijećnicima? Zato jer ćemo o tome nekom drugom zgodom. Ali zasad samo toliko da mi postaje sve jasnije da su i izbori na kojima su izabrani dio projekta i financiranja od nekih tamo nepoznatih investitora.

Šta se tiče Luka Ploče Energija d.o.o, tvrtke kćeri, koja je u početku navodno osnovana radi proizvodnje struje iz solarnih panela koji bi bili postavljeni na krovove lučkih skladišta i bila snage preko 5MW. Iznenada imamo firmu koja traži izmjenu PPUGP. Čak se nisu pobrinuli niti da se solarna elektrana predvidi u novom PPUGP. Ali se zato gradonačelnik pobrinuo da se izbriše, odnosno ne predvidi već projektirana solarna elektrana na bazenima ribogojilišta Sestrun, koja ima već sve dozvole od HEP-a i Vlade, a snage je 5MW. Sa tih pereko 10 MW solarnih elektrana bile bi pokrivene sve potrebe u Pločama, uključivo i Luka Ploče.

Toliko zasad o iskrenom pristupu njihovim planovima.

NE TERMOELEKTRANI u Pločama!

srza @ 21:19 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 25, 2013srza @ 16:22 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 3, 2013
 photo P7031703_a_zps357bc4f0.jpg

srza @ 22:29 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
ponedjeljak, lipanj 3, 2013
Jučer je održan drugi izborni krug za izbor gradonačelnika u Metkoviću. Kako je poznato u drugi krug su ušli kao vodeći (46%) dr Božo Petrov iz stranke MOST nezavisnih lista i Stipo Gabrić Jambo dosadašnji gradonačelnik sa 16 godišnjim mandatom (30%).

 photo Scan_MOST_logo_zps49133246.jpg

Bilo je to senzacionalno iznenađenje za hrvatsku javnost. Mlada ekipa okupljena u MOST se prije godinu dana organizirala i odlučila dobro pripremiti ove izbore na kojima će skinuti Jambu, jer im je bilo sasvim dosta trpiti njegovo apsolutno vladanje kroz 16 godina, koje je na kraju Metković dovelo na rub ponora u svakom pogledu. Posebno ih je mučio način na koji je Jambo dolazio do izbornih pobjeda navodno dovodeći na izbore ljude iz Hercegovine, plaćajući glasove, dijeleći srdele i masline (od čijih novaca?), služeći se svim mogućim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima da bi ostao na vlasti, nešto vrlo slično kako je to kod nas u Pločama nedavno demonstrirao «pobjednički» HDZ.

Oni su odlučili to prekinuti i nakon priprema kroz cijelu godinu i finiša u zadnja tri mjeseca, su velikim trudom uspjeli animirati Metkovce da prije svega izađu na izbore, a potom i da zaokruže njihovu listu. Lista je u prvom krugu osvojila apsolutnu većinu u Gradskom vijeću i zapravo završila sa Jambinom stvarnom vlašću. Ostalo je još jučer ponoviti odličan odaziv i pomesti Jambu u ropotarnicu povijesti.

Vjerovao sam da će mladi i u tom naumu uspjeti, jer su oni (Metkovci) već udarili nosom u tlo, dakle došli do dna, s kojega ih može podignuti jedino sloga i zapravo iskaz općeg nezadovoljstva protiv dosadašnjeg stanja. U Pločama se to još nije dogodilo, ali sam siguran da ni ovdje neće proći puno vremena dok ljudi ne shvate da ruka na srcu za vrijeme himne ne znači domoljublje, nego nešto posebno ružno, što nebi trebalo biti nikome na čast.

Zato su Metkovci jučer rekordno izišli ponovno i zaokružili dr Božu Petrova, jer su tako dobili novog, neopterećenog, školovanog mladog čovjeka, sa izuzetno dobrom ekipom, koji će učiniti sve da Metković dovede na bolje stanje, nego šta je bilo dosada! Jambo je napokon prošlost!

srza @ 20:54 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, svibanj 18, 2013
srza @ 08:29 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 15, 2013
ZDRAVKO SRZENTIĆ

NEZAVISNI

KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

PLOČA

SA ZAMJENICIMA

ANA MUSA i STIPO LAURA


VAS POZIVA NA PREDSTAVLJANJE  PROGRAMA I NEZAVISNE LISTE ZA GRADSKO VIJEĆE

ČETVRTAK, 16.05.2013. U 19 h

U DOMU KULTURE U PLOČAMA

PETAK, 17.05.2013. U 19 h

ISPRED RESTORANA «BACCHUS»

DRUŽENJE KANDIDATA S LISTE SA OBITELJIMA I SVIM GRAĐANIMA

UZ PJESMU I ROŠTILJ

DOĐITE I PODRŽITE NAS!

 

srza @ 19:24 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 13, 2013
Iz našeg Programa izdvajamo i ideju o izgradnji biciklističke i pješačke staze koja bi se protezala od Baćine-Portine pa sve do Galeba. Naime mi imamo još od drugog svjetskog rata izgrađen put uz more od Baćine skoro do uvale Vrića žala na baćinskoj rivijeri. Taj put je dugotrajnim nekorištenjem  nažalost u jako lošem stanju, zarastao, djelomično urušen, ali vrlo lagano ga je obnoviti. Dužina tog puta je oko 3,5 km. Ideja je taj postojeći put obnoviti i probiti novi dio puta-staze sve do Galeba, sa odvojkom od Tanke punte do zaseoka Franići. Nije to nikakva velika investicija. Jedan dobar bager može za mjesec dana probiti čitavu trasu dužine oko 6,5 km. Iza njega dovesti traktor, koji melje kamen i pravi idealan put razine požarnih puteva. I tako eto nama biciklističke, odnosno pješačke staze dužine ukupno nešto preko

10 km. Na taj način bismo dobili neviđenu plažu dužine oko 7 km gdje bi i mi i turisti mogli uživati, jer nebi bili vezani za činjenicu da je taj prelijepi kraj dostupan samo vlasnicima brodica.

U budućnosti ova staza otvara neslućene mogućnosti proširenja Grada na taj nenaseljeni dio, naravno sve uz blagoslov urbanista i zaštitara prirode.

Prilažem i kartu tog područja sa ucrtanom novom stazom-crvenom crtom. Crnom crtom je označen postojeći put.

 photo Scan_StazauzmoredoGaleba_zpsaee49f11.jpg

srza @ 18:47 |Komentiraj | Komentari: 62 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 12, 2013
Izradio sam na karti Ploča prikaz pozicija u gradu na kojima sam ili projektirao, ili gradio, ili pak nadzirao radove u dosadašnjoj praksi. Te pozicije sam označio crvenim poljima, pa je dobro vidljivo da sam sudjelovao u gradnji mnogih objekata i praktično izgradio dobar dio našega lipoga grada. To je izuzetno zadovoljstvo koje mi pruža moja građevinska struka, pa slobodno mogu reći da sam ostavio duboki trag u rastu Ploča. Ako mi na narednim izborima svojim glasom pružite povjerenje, budite sigurni da taj vaš glas neće biti bačeni glas, nego će se on višestruko oploditi uz pomoć mojih suradnika i naravno VAS.

 photo ScarontasamsvegradiouPlo10D0ama_zps13842bbc.jpg

srza @ 18:02 |Komentiraj | Komentari: 39 | Prikaži komentare
subota, svibanj 11, 2013
U skladu sa Zakonom obvezan sam objaviti na internetu podatke o troškovima kampanje do danas. Kako, naravno ni donacija, a ni troškova nije bilo rezultat u sva tri izvještaja je nula. U narednim danima će biti nešto troškova, a donacije baš i ne očekujemo. Ako tkogod zaželi donirati u novcu ili dobrima, na objavljenim obrascima je i izborni žiro račun, pa ćemo to rado prihvatiti!

 photo Scan_IZ-DP_LISTA_zpse95f042c.jpg

 photo Scan_IZ-TP_GR_zps29d760c9.jpg

 photo Scan_IZ-TP_L_zps5f46ee0f.jpg

 photo Scan_IZMO_GR_zps61f04906.jpg

 photo Scan_IZMO_LISTA_zps2631278b.jpg

 

 photo Scan_IZ-DP_LISTA_zpse95f042c.jpg

srza @ 14:24 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, svibanj 10, 2013
Evo, objavljujem svoj životopis s namjerom da sugrađanima pojasnim tko sam, šta sam u životu radio, čime sam se bavio. Tko pročita vidjet će da sam radio svašta i pokazao da znam i mogu voditi različite projekte, organizirati ljude i postići uspjehe. A Grad Ploče je zapravo, recimo tako jedno veliko gradilište, ili poduzeće u kojemu ljudske i materijalne resurse treba posložiti tako da grad funkcionira kako treba. Jednako tako treba znati i moći osmisliti ili projektirati i provesti ideje koje će Grad razvijati, a to se može postići i bez rasprodaje gradske imovine. Projekte znam raditi i budite sigurni da ću znati napraviti ili organizirati izradu programa i projekata pomoću kojih možemo iz sredstava EU dobiti značajne novce. Bit ćemo vrlo uspješni u tome, a ne kao sadašnja gradska vlast, koja nije dobila iz EU fondova niti kune.

POZIVAM SVE KANDIDATE ZA GRADONAČELNIKA, I NOSITELJE LISTA ZA GRADSKO VIJEĆE DA I ONI OBJAVE SVOJE ŽIVOTOPISE DA GRAĐANI DOZNAJU KOGA TREBAJU BIRATI!
Osobni podaci
Prezime/ Ime SRZENTIĆ ZDRAVKO
Adresa:4. V. Nazora, 20340, Ploče, Hrvatska
Telefonski broj(evi) +385020678287 Broj mobilnog telefona:+38598344115
Broj faksa +385020678198
E-mail zdravko.srzentic@du.t-com.hr

Državljanstvo Hrvatsko

Datum rođenja 31.10.1948.

Radno iskustvo 44 godine
Projektiranje i nadzor na rekonstrukciji zvonika crkve Sv. Trojstva u Rogotinu
2007/2009 Projektiranje željezničkih kolosjeka u Luci Ploče
2006/2007 Sanacija trajektnog pristaništa u luci Drvenik i Sućuraj
1985/1990 Projektiranje groblja u Podaci, Baćini i Bristu
2005/2010 Projektiranje i nadzor gradskog groblja u Pločama
2006/2010 Projektiranje i nadzor Sanacije i nadogradnje Osnovne škole u Staševici
2006/2010 Projektiranje i nadzor Sanacije i nadogradnje Osnovne škole u Kominu
!998/1999 Nadzor nad izgradnjom crkve «Kraljica neba i zemlje» u Pločama
2005 Nadzor na podmorskim radovima sanacije Obale 3 u Luci Ploče
2003. Nadzor na podmorskim radovima sanacije Obale 5 u Luci Ploče
1995. Projektiranje i nadzor navoza za brodove BRODOMETAL u Pločama
1991. Rukovodilac gradilišta Nautički centar «Zlatna luka» Sukošan-Bibinje- Infrastruktura
1999 Rukov. gradilišta Regionalni kanalizac. sistem Neum-Ston-Mljetski kanal ø500 mm
1993. Projektiranje i nadzor nad izgradnjom mjesne obale-lučice u Baćini
1989. Rukovodilac radova na izgradnji Marine u Tučepima i gradske obale u Makarskoj
1985/1987 Rukovodilac radova na izgradnji željezničkog i cestovnog mosta u Vrpolju/Šibenik
1985/1987 Rukovodilac radova na izgradnji hale za fosfate u luci Šibenik
1985/1987 Rukovodilac radova na izgradnji vodovoda u Šibeniku i Skradinu
1985/1987 Rukovodilacf radova na izgradnji vodosprema Kvanj, Oblić i Meterize u Šibeniku
13.000 m3
1985/1987 Rukovodilac radova na izgradnji industrijskih hala u TLM Šibenik
cca 4.000 m2
1979. Rukovodilac izgradnje Osnovne škole u Cavtatu
1984. Rukovodilac izgradnje stambeno-poslovne zgrade S-7, S-8, 32 stana u Pločama
1983. Rukovodilac izgradnje stambeno-poslovne zgrade SO-3, 90 stanova u Pločama
1980. Rukovodilac izgradnje stambeno-poslovne zgrade S-4, 64 stana u Pločama
1979. Rukovodilac izgradnje Dječjeg vrtića u Pločama
1979. Rukovodilac radova na izgradnji Sportske dvorane u Pločama, sa školskom dvoranom
1977. Rukovodilac izgradnje Sportskog centra Močvara u Pločama
1974/1978 Rukovodilac izgradnje i adaptacije hotela: Komodor u Dubrovniku, Faraon u Trpnju, Laguna u Gradcu, autokampa u Zaostrogu
1972. Nadzor nad izgradnjom hotela «Ploča» u Pločama
1971. Rukovodilac izgradnje Osnovne škole u Gradcu
1968. Rukovodilac izgradnje Skladišta br. 9. u luci Ploče

Glavni predmeti / stečene profesionalne vještine: 1992. Smjer organizacija građenja
Apsolvirao V-IX semestar-nisam diplomirao zbog ratnog stanja-poslije nisam dovršio studij
Ime i vrsta organizacije pružatelja obrazovanja i osposobljavanja: FGZ Zagreb
1981 Diplomirao na Fakultetu građ znanosti Zagreb-studij više spreme VI/I stupanj
Naziv dodijeljene kvalifikacije ing.građ. za visokogradnju
Glavni predmeti / stečene profesionalne vještine
Ime i vrsta organizacije pružatelja obrazovanja i osposobljavanja: FGZ Zagreb
Razina prema nacionalnoj ili međunarodnoj klasifikaciji VI/I stupanj - VŠS
1967. završio Srednju građevinsku školu u Splitu-smjer arhitektonski
Naziv dodijeljene kvalifikacije Arh. tehničar
Ime i vrsta organizacije pružatelja obrazovanja i osposobljavanja Srednju građevinsku školu u Splitu-smjer arhitektonski
Razina prema nacionalnoj ili međunarodnoj klasifikaciji SSS
1989. završio i položio posebni stručni ispit za vršenje poslova vanjskotrgovinskog prometa
Naziv dodijeljene kvalifikacije: Stručni ispit
Glavni predmeti / stečene profesionalne vještine: Komercijalni poslovi, devizno-financijski poslovi, carinski poslovi, poslovi vanjskotrgovinskog prometa
Ime i vrsta organizacije pružatelja obrazovanja i osposobljavanja: Ekonomski fakultet Zagreb, Privredna komora Hrvatske

Osobne vještine i kompetencije
Materinski jezik(ci) Hrvatski

Drugi jezik Engleski (pasivno)

Društvene vještine i kompetencije:

Organizacijske vještine i kompetencije Stečene kroz dugogodišnje rukovođenje ljudima i radovima

Tehničke vještine i kompetencije: Ronilac otvorenih voda

Računalne vještine i kompetencije: MS Word, MS Excel, AutoCAD, Photoshop

Umjetničke vještine i kompetencije: Neprofesionalni slikar 30 godina, humanist koji stalno poklanja svoja djela u humanitarnim akcijama

Vozačka dozvola B kategorija

Dodatak:
Kolekcionar starih fotografija iz povijesti Ploča sa najvećom zbirkom starih fotografija, kolekcionarskih i autorskih. Sačuvao povijest Ploča u fotografijama i slike ustupio raznim autorima koji su pisali o Pločama: prof Ante Kovačević, Ante Erak, Nediljko Jerković-Žuti (Maraton lađa) itd.
Fotograf i kroničar događanja u Pločama, već dugi niz godina prati i na internetu objavljuje reportaže sa različitih događanja u Gradu
Bloger “Srza vas trza” www.srza.bloger.hr već 4 godine
Ronilac koji već godinama sudjeluje u organizaciji i izvršenju ronilačke akcije na čišćenju pločanskog akvatorija od smeća
Sudionik akcija na čišćenju Ušća Neretve
Jedriličar od davnih dana. Velika želja mu je vratiti Ploče na more i izgraditi Dom sportova na moru kod gradskog hotela

srza @ 14:32 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare